Üle 15 aasta vana Fordi ralliauto võitis kõrgetasemelise võistluse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Stiilinäide Ford Focus WRC 06st.
Stiilinäide Ford Focus WRC 06st. Foto: Wikimedia Commons/Attribution-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0)

Tšehhis kihutatud Barumi ralli võitsid kohalikud mehed Vaclav Pech ja Petr Uhel, kelle istumise all oli Ford Focus RS WRC 06.

Tegemist on autoga, mis tegi rallidebüüdi 2005. aasta lõpus ning järgneval hooajal võitsid soomlased Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen sellega kaheksa MM-etappi ja tõid Fordile esimese konstruktorite karika pärast 1979. aastat.

RS WRC 06 sõitis MM-sarjas üle aasta, sest Focuse järgmine versioon RS WRC 07 debüteeris 2007. aasta Soome rallil.

Tšehhis edestasid Pech ja Uhel kohalikke legende Jan Kopeckyt ja Jan Hloušekit 9,1 sekundit. Kolmandana mahtusid poodiumile ungarlased Miklós Csomós ja Viktor Ban. Kui esimeste käsutada oli Škoda Fabia Rally2-auto uusim versioon RS, siis madjarite päralt oli sama auto eelmise põlvkonna eksemplar.

Ehkki Pech ja Uhel olid Barumi asfaldil kiireimad, ei võitnud nad EM-etappi, sest selle arvestuses osalesid vaid Rally2 ja madalamate klasside autod.

Muide, üks etapp enne hooaja lõppu selgus Tšehhis EM-tšempion, kelleks tuli ralli katkestanud uusmeremaalane Hayden Paddon. Ta krooniti meistriks, sest tema lähim jälitaja lätlane Mārtiṇš Sesks ei teeninud sellelt nädalavahetuselt piisavalt punkte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles