MM-finaalis võiduvärava löönud hispaanlanna eest hoiti isa surma saladuses

Postimees Sport
Copy
Hispaania naiskonna kapten Olga Carmona (paremalt teine, karikaga).
Hispaania naiskonna kapten Olga Carmona (paremalt teine, karikaga). Foto: Guo Lei/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Naiste jalgpalli MM-finaalturniiri finaalis Hispaania võiduvärava löönud koondise kapteni võidupidu sai kesta üürikest aega. Mõni hetk pärast lõpuvilet öeldi talle, et tema isa on surnud.

23-aastane Carmona lõi Hispaania ja Inglismaa naiskondade vahelises finaalis ainsa värava ja seda kohtumise 29. minutil. Madridi Reali vasakkaitsja isa oli võidelnud pika haigusega ja suri reedel, vahendas Reuters.

«Ma tean, et oled mind täna õhtul jälginud ja et oled minu üle uhke. Puhka rahus, isa. Ja ilma seda teadmata oli mul taevas täht enne mängu algust. Tean, et oled andnud mulle jõudu millegi ainulaadse saavutamiseks,» kirjutas Carmona sotsiaalmeedias. Ta lisas sõnumile pildi, kus ta suudles kuldmedalit.

Kuigi Carmona isa suri reedel, otsustati naisele vanema surmast teatada pärast MM-finaali. «Hispaania jalgpalliliit (RFEF) avaldab sügavat kurvust, teatades Olga Carmona isa surmast. Saadame Olgale ja tema perele sel raskel ajal oma siiraimad kallistused. Armastame sind, Olga, sa oled teinud Hispaania jalgpalliajalugu,» kirjutas RFEF sotsiaalmeedias.

Hispaania meediaväljaanne Relevo ütles, et Carmona pere ja sõbrad otsustasid naisele kurba uudist mitte edastada, et ta saaks keskenduda finaalile ning tema ema ja vennad saabusid laupäeval Austraaliasse teda toetama.

Carmona mängis MM-finaalturniiril peetud seitsmest mängust kuues. Ta lõi turniiril kaks, ent see eest kõige olulisemat väravat. Esmalt poolfinaali 2:1 võiduvärav Rootsi vastu ja pühapäeval võiduvärava Inglismaa väravavõrku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles