FOTO Võidujoovastuses president suudles MM-tiitli võitnud tähtmängijat

Postimees Sport
Copy
Luis Rubiales õnnitlemas Hispaania koondislast
Luis Rubiales õnnitlemas Hispaania koondislast Foto: Noe Llamas / Sport Press Photo via ZUMA Press / Scanpix

Hispaania jalgpallinaiskond võitis pühapäeval ajaloo esimese MM-tiitli, kui finaalis alistati Inglismaa 1:0. Hispaania jalgpalliliidu president Luis Rubiales õnnitles medalitseremoonial kõiki mängijaid, kuid paljudele jäi silma, et tähtmängijat Jennifer Hermosot kostitas ta erilise suudlusega.

Hispaanlannad polnud varem MM-finaalturniiril isegi poolfinaali jõudnud. Seda enam oli nende tiitlivõitu enne turniiri algust raske ennustada, kuid terve võistluse vältel näidati väga head taset.

Kuigi veel enne MMi algust läks naiskond Hispaania jalgpalliliiduga tülli, sest polnud rahul peatreener Jorge Vilda tööstiiliga, siis jäi mulje, et sealne president Rubiales on selle unustanud.

Kuigi Vahemere-äärsetes riikides on sõbralik musitamine võrdlemisi tavapärane, siis võidujoovastuses Rubiales läks Hispaania meedia arvates üle piiri. Ta kallistas Hermosot, haaras siis viimasel peast ja suudles teda suule.

Internetis levivates videotes on näha, et riietusruumi jõudes tunnistas Hermoso, et tema jaoks oli toimunu ebameeldiv. Koondisekaaslased küsisid, kas Rubiales kasutas suudlemisel keelt.

Spordiajakiri Marca kirjeldas, et Rubiales kordas 2010. aastal koondiselegendi Iker Casillase tehtud trikki, kui väravavaht suudles oma ajakirjanikust tüdruksõpra otse-eetris. Sama paralleeli tõmbasid ka mitmed Xi kasutajad.

Suudlust kommenteeris sotsiaalmeedias ka Briti Mirrori jalgpallireporter Colin Millar. «Hispaania jalgpalliliidu presidendi käitumine pole okei. See on jalgpalluri karjääri tipp ja emotsioonid on laes. Jenni Hermoso ütles Hispaania teles, et ta ei nautinud suudlust,» kirjutas Millar.

Ka teine ajakirjanik, Claudya Carolina, ei kiitnud alaliidu presidendi käitumist heaks. «Hispaania jalgpalliliidu presidendi Luis Rubialese käitumine MM-finaalis oli häbiväärne,» ütleb Carolina ühismeedias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles