VIDEO Jüri Vipsi endine tiimikaaslane põhjustas hirmuäratava avarii

Karl Mihkel Eller
Copy
Liam Lawsoni avarii Jaapani Super Formula sarja eelviimasel etapil
Liam Lawsoni avarii Jaapani Super Formula sarja eelviimasel etapil Foto: MotorsportTV_UK / Twitter / X

Eesti vormelisõitja Jüri Vipsi endine tiimikaaslane vormel 2 sarjas Liam Lawson põhjustas Jaapani Super Formula sarjas hirmuäratava avarii, mille tagajärjel rullusid kaks vormelit tagurpidi ja kolm sõitsid rajalt välja.

Motegi ringrajal toimunud etapil alustas Red Bulli juuniortiimi kuuluv Lawons sõitu teisest reast ja suutis kerkida teisele positsioonile, kuid teises kurvis kaotas ta oma vormeli üle kontrolli, libises rajapervele ning veeres kontrollimatult rajale tagasi.

Uusmeremaalase sõiduvahendile sõitis otsa kaks vormelit, mis lendasid tagurpidi. Mitmed üritasid mööda põigata, kuid neist üks rammiti rajalt välja ning see lendas koos kahe teise vormeliga vastu rajabarjääre.

Kuigi avarii tundus väga karm, siis õnneks on Jaapani Super Formula autod varustatud halo-süsteemiga ning nii ei saanud keegi sõitjatest kannatada. Võistlus peatati ligi pooleks tunniks, kuid sai lõpuks ikkagi jätkuda.

2021. aastal vormel 2 sarjas Hitech GP meeskonnas Vipsiga sõitnud 21-aastane Lawson on Super Formula sarjas enne viimast etappi teisel kohal. Red Bull on varemgi oma juuniore kiiresse Jaapani vormelisarja saatnud, kuid seal on ennast tõestada suutnud vähesed. Lawsoni hea koht üldarvestuses võib tähendada, et ta pretendeerib järgmisel aastal vormel 1 sõitjakohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles