VIDEO WRC-sarja ninamees: olen aastaid olnud Tänaku fänn

Postimees Sport
Copy
M-Spordi tiimipealik Rich Millener (vasakul) ja Simon Larkin. 
M-Spordi tiimipealik Rich Millener (vasakul) ja Simon Larkin. Foto: WRC Promoter

WRC võistluse direktor Simon Larkin esines M-Spordi videopäevikus avaldusega, et on juba aastaid olnud Ott Tänaku fänn.

M-Sport on sel aastal avaldanud iga MM-etapi järel videopäeviku, mille pealkiri on «Road Book». Soome MM-etapi video avalikustati eile ning muuhulgas näidatakse seal, kuidas tiimipealik Rich Millener neljapäeva õhtul sõidetud Harju kiiruskatset jälgis.

Video alates 2.45:

Linnakatset VIP-alast jälginud Milleneri kõrval seisis ka WRC võistluse direktor Larkin, kes elas tulihingeliselt kaasa Tänakule, kui ta oma Ford Puma Rally1-autoga mööda kihutas. «See oli Simoni [Larkin] tavaline ovatsioon, kui iga ralliauto mööda läheb,» viskas Millener nalja.

Larkin aga vastas: «Olen aastaid olnud Tänaku fänn». Tasub meenutada, et Tänak võitis Soome ralli avakatse, kuid oli esimesel täispikal võistluspäeval sunnitud katkestama, sest tema Fordi mootor sai kokkupuutel maakiviga nii raskelt viga, et sellega polnud võimalik võistlemist jätkata.

Kuna 10-minutiline videopäevik on M-Spordi enda toodetud materjal, siis on sealt välja jäetud reedene katastroof, kui katkestama pidid nii Tänak kui ka teine sõitja Pierre-Louis Loubet. Kuigi Loubet sai võistlust laupäeval jätkata, siis keskendutakse videos WRC2-klassis sõitnud Adrien Fourmaux’le, kes sai selles klassis teise koha ning oli üldarvestuse parima Fordina kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles