US Openi peaproovi võitnud Djokovic kirjutas rekordiraamatusse uue peatüki (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Novak Djokovic pärast Cincinnati tippturniiri finaalis Carlos Alcarazi alistamist.
Novak Djokovic pärast Cincinnati tippturniiri finaalis Carlos Alcarazi alistamist. Foto: Kareem Elgazzar/The Enquirer/USA Today Sports/Scanpix

Novak Djokovic (ATP 2.) võitis USAs toimunud Cincinnati ATP 1000 kategooria turniiri. Finaalis oli ta parem esireketist Carlos Alcarazist 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4). Ühtlasi sai 36-aastasest serblasest enim tennisemänge võitnud aktiivne ATP tuuri mängija.

Kolm tundi ja 49 minutit kestnud finaalis oli Djokovic teises setis lähedal kaotusele, kui Alcarazil oli kasutada matšpall. 23 suure slämmi turniiri võitja pani aga oma paremuse maksma ning võitis ka kolmanda seti kiires lõppmängus.

Ühtlasi on Djokovic nüüd ATP-karjääri jooksul võitnud 1069 mängu. Aktiivsetest mängijatest möödus ta Rafael Nadalist (ATP 141.), kes on alates jaanuarist vigastuspausil ning tal on 1066 võitu.

Läbiaegade jäävad Djokovicist veel ette šveitslane Roger Federer (1245 võitu) ja ameeriklane Jimmy Connors (1275).

Cincinnati oli viimane ATP turniir enne aasta viimast suurt slämmi US Openit, mis algab 28. augustil. New Yorgis toimuva turniiri kvalifikatsioonis osaleb ka eestlane Mark Lajal (ATP 246.), mis algab teisipäeval.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles