FOTO Maailma kiireimast mehest levib kulutulena uskumatu jäädvustus (1)

Postimees Sport
Copy
Noah Lyles.
Noah Lyles. Foto: Zheng Huansong/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Pühapäeval Budapestis toimunud kergejõustiku MMi 100 m sprindi finaali võitis ameeriklane Noha Lyles. Maailma kiireimast mehes levib nüüd interneti kulutulena foto, kus on näha tema stardieelset soojendushüpet.

26-aastane ameeriklane võitis MM-finaali isiklikku rekordit tähistava 9,83-ga. Enne 100 m starti on Lylesi rituaaliks hüppamine, mis iseenesest ei ole midagi erilist. Küll aga näeb see välja väga efektne, sest mees kerkib paigalt hüpates ligi kahe meetri kõrgusele.

Tegemist ei olnud ainulaadse trikiga MMi finaaliks. Pigem on tegemist tema kaubamärgiga, sarnast hüpet nähti tema esituses ka juuli alguses.

Kunagise kõrgushüppajana on Lylesil filigraanne hüppetehnika. Alavahetus on aga end ära tasunud, sest pühapäevane MM-kuld oli tema karjääri neljas. Dohas ja Eugene'is võitis ta 200 meetri jooksu, lisaks on tal kuld Dohast meeste 4x100 meetri teatejooksust.

Uuesti tulebki Lyles Budapestis rajale kolmapäeval, kui on kavas 200 m jooksu eelringid, finaal toimub reede õhtul. Teatejooksu 4x100 m finaal on kavas laupäeval.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles