Manchester United lõpetas skandaalse mängijaga koostöö

Postimees Sport
Copy
Mason Greenwood.
Mason Greenwood. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Manchester Unitedi jalgpalliklubi lõpetas koostöö 21-aastase Mason Greenwoodiga.

Mullu jaanuaris süüdistas Greenwoodi tüdruksõber Harriet Robson sotsiaalmeedias jalgpallurit karmides kuritegudes, mille hulka kuulusid vägistamine, füüsiline vägivald ja manipuleeriv käitumine. Vähe sellest, et Robson tõi esile süüdistused, lisas ta nendele juurde ka pilte, kus oli verine ja helifaili, kus on kuulda, et Greenwood nõuab Robsonilt seksi, kuigi naine ise oli sellele vastu.

Samal päeval andis United teada, et Greenwood on tiimi juurest kõrvaldatud ning Manchesteri politsei võttis jalgpalluri vägistamise ja ründamise süüdistustega vahi alla. Esimesel veebruaril lisandusid süüdistused seksuaalrünnaku toime panemises ja tapmisega ähvardamises.

Juhtumi tegigi eriliseks just see, et tõendid levisid minutitega üle interneti ning paljud inimesed kuulsid ja nägid, mida Greenwood oli reaalselt korda saatnud.

Kuigi algselt paistis, et nüüdseks 21-aastase jalgpalluri tulevik on selge ning teda ootab vanglasse minek, siis juhtum võttis ootamatu pöörde tänavuse aasta teisel veebruaril, kui Suurbritannia prokuratuur andis teada, et Greenwoodi vastu on kõikidest süüdistustest loobutud. Selle põhjuseks oli võtmetunnistajate ütluste tagasi võtmine ja uue materjali esile kerkimine.

Sel suvel sai Greenwoodist ka isa ja tema lapse emaks on just Robson, kes teda varem oli süüdistanud karmis vägivallatsemises.

Pärast prokuratuuri otsust teatas United, et algatab enne järgmiste sammude tegemist oma uurimise. Manchester Unitedi sõnul selgus uurimisest, et veebikeskkonda postitatud materjalid ei anna juhtumist täielikku ülevaadet ning Greenwood ei sooritanud kuritegusid, milles teda algselt süüdistati.

Ometi otsustas klubi Greenwoodiga koostööd mitte jätkata. Kuuldavasti tekitas Greenwoodi küsimus klubis kõvasti lahkhelisid. Manchester Unitedi naiskond läkitas sotsiaalmeediasse lausa avaliku pöördumise, kus avaldas nördimust, et klubi üldse kaalub mehe koosseisu ennistamist.

Greenwood tunnistas, et tegi vigu ning tal tuleb vastutada, kuid lisas jällegi, et ei sooritanud kuritegusid, milles teda süüdistati. «Parim otsus meie kõigi jaoks on see, kui jätkan karjääri Old Traffordist eemal. Tänan klubi, kellega liitusin juba seitsmeselt, toetuse eest. Osa minust jääb alati Unitediga,» märkis jalgpallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles