VIDEO Warholmi finaalikoht rippus protesti tõttu juuksekarva otsas (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Karsten Warholm Budapesti MMi poolfinaalis.
Karsten Warholm Budapesti MMi poolfinaalis. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

400 meetri tõkkejooksu valitseva olümpiavõitja Karsten Warholmi pääsemine kergejõustiku MMil finaali rippus esmaspäeva viimastel tundidel juuksekarva otsas. 27-aastane norralane ei ületanud Budapesti kergejõustikustaadionil jooksu teist tõket korrektselt ning Itaalia koondis esitas tema vastu protesti. Suurfavoriidi õnneks saabus protest liiga hilja.

Rasmus Mägi konkurent Warholm sai esmaspäeva õhtul toimunud 400 m tõkkejooksu poolfinaalis hakkama ajaloo kõige kiirema MMi poolfinaali ajaga, kui läbis staadioniringi ja ületas sel olnud kümme tõket 47,09ga. Warholmile oleks võinud saatuslikuks saada teine tõke, mida ületades ei läinud tema vasak jalg täielikult üle tõkke. Jalg möödus tõkkest vasakult poolt, läks sellele pihta ja tõke kukkus maha.

Endine 400 m tõkkejooksja, soomlane Oskari Mörö ütles enne žürii otsuse kuulmist Soome rahvusringhäälingule (YLE), et Warholm on suures hädas. «Nähtud korduste põhjal pole spekuleerimiseks ruumi. Kahjuks tundub, et Warholmi jalg läheb üle tõkke ega ole piisavalt kõrge,» arvas 30-aastane soomlane.

YLE ekspertkommentaator ja endine 100 m tõkkejooksja Mikael Ylöstalo lisas: «Kui järgida reegliraamatut, siis tundub, et diskvalifitseerimiseks on põhjust.»

Reglement nägi ette, et ametliku tulemuse vastu võib protesti esitada pool tundi pärast selle avalikustamist. Itaalia koondis, kelle jooksja Alessandro Sibilo jäi esimesena finaali ukse taha, esitaski kaebuse, kuid mõned minutid liiga hilja.

Loodeti küll lisandunud asitõendite reeglile, kuid Itaalia ajalehe La Repubblica andmetel lisandunud video- ja fototõenditest ei piisanud, et žürii meelt muuta. Sibilo ees napsas viimase finaalikoha Saksamaad esindav Joshua Abuaku ajaga 48,39, Sibilo aeg oli 48,43.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles