Selgusid detailid kahe triatleedi elu nõudnud võistluse kohta: veest oli kosta appihüüdeid (4)

Postimees Sport
Copy
Ironmani triatlonivõistluse ujumisdistants. Foto on illustratiivne
Ironmani triatlonivõistluse ujumisdistants. Foto on illustratiivne Foto: Fabio Teixeira / ZUMA Press Wire / Scanpix

Iirimaal toimunud Youghali Ironmani poolpikal triatlonil hukkus pühapäeval kaks osalejat. Nüüd on traagilise sündmuse pealtnägijad avaldanud, et ujumisdistantsi ajal oli veest kosta appihüüdeid.

Väidetavalt surid mõlemad mehed võistlusel ujumise ajal. Üks hukkunutest oli neljakümnendates britt ja teine kuuekümnendates kanadalane. Meditsiinitöötajad tunnistasid mehed pärast nende veest väljatõmbamist surnuks.

Üks võistlusel osalenud pealtnägija rääkis kohalikule meediale, et kuulis veest appihüüdeid. Ta ise ütles, et ei saanud sel hetkel olukorra tõsidusest aru. Kahetsusväärset uudist kuuldi alles pärast võistlust.

Video Youghali Ironmani stardist:

Algul pidi Ironman toimuma laupäeval, kuid kehva ilma tõttu lükati see päeva võrra edasi. Üks võistleja kirjeldas Claycastle Beachil toimunud ujumise algusosa kui ränkrasket väljakutset eeskätt lainetuse tõttu.

«See, mis nende meestega juhtus, on tõesti kurb. Vesi võib olla andestamatu,» kommenteeris üks osaleja Irish Timesile.

Võistluse korraldajad on juhtunu pärast vabandanud ning pakkusid hukkunu pereliikmetele ja sõpradele tuge. Korraldajad andsid teada, et ürituse turvalisuse eest vastutajad reageerisid sündmustele kohe ja meditsiinitöötajad olid kiirelt kohal.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles