Hiiglasliku eralennukiga lennanud Neymar ajas keskkonnaaktivistid närvi (3)

Karl Mihkel Eller
Copy
Neymar Boeng 747 eralennuki pardal teel Pariisist Ar-Riyāḑi
Neymar Boeng 747 eralennuki pardal teel Pariisist Ar-Riyāḑi Foto: AL HILAL MEDIA OFFICE / Reuters / Scanpix

Nädal tagasi liitus Brasiilia jalgpallitäht Neymar Saudi Araabia klubiga Al-Hilal. Pariisis elanud Neymari naftariiki reisimiseks saatis kohalik prints Al Waleed bin Talal talle vastu Boeng 747 hiigellennuki. See ajas tagajalgadele keskkonnateadlikud inimesed, kelle arvates on jabur, et ühe inimese lennutamiseks on vaja nii palju raha ja keskkonda põletada.

Taani ajaleht BT korjas kokku keskkonnaaktivistide kommentaare, kes olid Neymari ja Saudi klubi teguviisi pärast vihased. «Vau! Terve Boeing 747 ühele rikkale inimesele lendamiseks. Ja planeedi päästmiseks peaksime meie lumes ja lörtsis tööle sõitma jalgrattaga. Mida kuradit, kus on [kliimaaktivist] Greta Thunberg oma raevuga,» jagas BT ühe vihase inimese kommentaari.

Teine arvas, et kui sõidate alates tänasest iga päev ainult jalgrattaga, siis suudate tõenäoliselt moodustada 0,0001 protsenti Neymari eralendude ökoloogilisest jalajäljest. «Me peame kasutama paberkõrsi, et need s*tapead saaksid Saudi Araabias tühja Boeing 747 Pariisi lennutada, et Neymar peale võtta,» oli üks inimene BT andmetel väga vihane.

Muidugi on vähetõenäoline, et Neymar viibis lennukis päris üksinda. Ilmselt oli temaga kaasas ka teatav kaaskond, kuid eri andmetel mahutab suur eralennuk sadakond inimest. Meediakampaaniana võis aktsioon ennast aga ära tasuda, sest Ar-Riyāḑi lennujaamas võttis Neymari vastu suur hulk fänne.

Neymari debüüti uue meeskonna ridades tuleb oodata vähemalt septembrini, sest 31-aastast jalgpallurit vaevab vigastus. Sellest hoolimata sai ta osaleda oma tervitustseremoonial, mida oli vaatama tulnud 60 000 inimest. Muidugi toimus pärast Neymari tutvustamist ka Al-Hilali jalgpallikohtumine.

Meedias leviva info järgi on Neymari põhipalk Al-Hilalis 80 miljonit eurot hooaja eest. Selle juurde käib boonussüsteem, mille põhjal teenib Neymar iga võidu eest 80 000 eurot ja iga Saudi Araabiat sotsiaalmeedias reklaamiv postitus toob lisatulu pool miljonit eurot.

Kuuldavasti on Neymaril Saudi Araabias kasutada luksuslik autokollektsioon ning spetsiaalne autojuht on valmis brasiillast ööpäev ringi sõidutama kuhu jalgpallitäht vaid soovib, kirjutas Ilta-Sanomat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles