Endine esireket sai USA lahtistel mängukeelu

Postimees Sport
Copy
Simona Halep.
Simona Halep. Foto: Alberto Pezzali/AP/Scanpix

Endine maailma esireket, rumeenlanna Simona Halep eemaldati aasta viimase suure slämmi turniiri USA lahtiste osalejate nimekirjast, kuna talle on juba pea aasta kehtinud ajutine võistluskeeld positiivse dopinguproovi tõttu.

Esialgu hellitas Halep lootust, et äkki tal siiski lubatakse USA lahtistel osaleda ning ta andis oma nime üles. USA tenniseliit teatas aga, et järgmisel esmaspäeval algava turniiri põhiturniiril on kahekordse suure slämmi võitja asemel ameeriklanna Taylor Townsend (WTA 134.).

Endine maailma esireket Halep andis positiivse dopinguproovi mullu USA lahtistel ning alates oktoobrist kehtib talle ajutine võistluskeeld. Sunnitud pausi tõttu on ta langenud maailma edetabelis 1140. kohale.

Halepile andis lootust asjaolu, et tema võistluskeeld on jätkuvalt ajutine ning esmalt augusti algusesse kavandatud Londoni kohtu otsus lükkus määramata ajaks edasi. Ilmselt just lõpliku otsuse puudumise tõttu lisati Halepi nimi esialgsesse mängijate nimekirja.

Mullu 21. oktoobril sai avalikuks Halepi USA lahtistel antud positiivne dopinguproov. Tema dopinguproovist leiti keelatut ainet roksadustaati. See aine kuulub keelatud ainete nimekirjas ühte klassi EPO-ga ning soodustab punaste vereliblede tootmist. Eelkõige suurendab see sportlase vastupidavust.

31-aastane Halep on väitnud, et pole keelatud aineid tarvitanud. Rahvusvahelise meedia hinnangul on ebatavaline, et pealtnäha selgete asitõendite olemasolul võtab tipptennisisti kohtuprotsess nii kaua aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles