Leedu küttis MMi eel naabritele hirmsa sauna

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jonas Valanciunas.
Jonas Valanciunas. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / Scanpix

Juba sel nädalal algavad korvpalli maailmameistrivõistlused, ent seal osalevad koondised peavad endiselt viimaseid kontrollkohtumisi. Leedu ja Läti läksid omavahel vastamisi Taiwanis, kus leedulased teenisid 93:69 võidu.

Kui Leedu peab enda kohtumisi MMil Filipiinidel, siis Läti astub alagrupiturniiril väljakule Indoneesias. Nõnda otsustasid mõlemad koondised viimase kohtumise pidada neutraalsel pinnal Taiwanis.

Tänane kohtumine oli täielik leedulaste pidu, kuna juba avapoolajaga tehti sotid selgeks. Leedu võitis avaveerandi 30:12 ning poolajaks kavas nende eduseis juba 35-punktiliseks (61:26). Kolmanda veerandaja võitnud lätlased jõudsid parimal juhul veel 23 punkti kaugusele, ent enamaks võimelised poldud. Lõpuks särasid veidi enam kui 7000 inimest pahutava Xinzhuang areena tablool Leedu 93:69 võidunumbrid.

Võitjate edukaimana viskas NBA täht Jonas Valanciunas 16 punkti ja noppis kuus lauapalli. NBA kogemustega Deividas Sirvydis ja Donatas Motiejūnas lisasid vastavalt 15 ja 13 silma. Läti poolelt jõudsid kahekohalise punktisummani Anžejs Pasečņiks ja Kristers Zoriks, kelle kontosse märgiti vastavalt 15 ja 11 punkti.

Nii Leedu kui ka Läti alustavad enda kohtumisi MMil 25. augustil. Leedulased lähevad D-alagrupi avakohtumises vastamisi viiekordse Aafrika meistri Egiptusega ning lätlased mullu Aasia meistrivõistlustel hõbeda teeninud Liibanoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles