Maailma üks paremaid korvpallureid on valmis Saudi Araabia naftarahade järgi jooksma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Giannis Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo. Foto: Tairo Lutter

Korvpallimaailma üheks paremaks mängijaks peetav Giannis Antetokounmpo teatas, et on valmis koduklubi vahetama. NBAst lahkumiseks ootab ta aga väga suurt palgapäeva.

USA meediakanal TMZ esitas Antetokounmpole küsimuse, kus kreeklaselt uuriti Saudi Araabias mängmise kohta. Kreeka korvpallitäht ei varjanud, et ta on valmis naftariigis karjääri jätkama, kui talle kopsakat palka makstakse.

Tuleval hooajal on Antetokounmpo NBA palgatabelis kaheksandal kohal. Tema töötasuks on 45,6 miljonit dollarit, millest peaaegu pool tuleb maksudeks tasuda. Seevastu Saudi Araabias mängivad tippjalgpallurid sisuliselt maksuvabalt ning teenivad sadu miljoneid eurosid.

Näiteks oli Saudi Araabia klubi Al-Hilal valmis Kylian Mbappele tasuma aastas 700 miljonit eurot. Prantslane loobus sellest pakkumisest, ent Antetokounmpo soovis juba toona sellele lepingule ise alla kirjutada.

«Muidugi olen ma valmis Saudi Araabias mängima. Kui NBA ja Saudi Araabia korvpalliliiga saavad tehingus kokkuleppele, siis olen ma kohal,» lausus kreeklane intervjuus.

Antetokounmpot peetakse korvpallimaailma üheks paremaks mängumeheks. Ta on tunnistatud kahel korral NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks ning korra kroonitud ka NBA meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles