M-Sport on valmis Tänaku lahkumiseks: alati on olemas ka plaan B

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest

Rallisõitja Ott Tänaku leping M-Spordiga lõppeb pärast seda hooaega. Kuigi tiim tahab temaga koostööd jätkata, on M-Spordil olemas ka plaan B.

Selleks hooajaks Hyundai ralliauto Fordi vastu vahetanud Tänaku hooaeg on olnud pettumusi täis. Tänakul on kirjas vaid üks võit Rootsist ning punktitabelis hoiab ta alles neljandat kohta. Viimaseks kaheks etapiks olid Tänakul suured lootused, kuid nii Rally Estonia kui ka Soome MM-etapp läksid aia taha.

M-Spordi pealik Richard Millener ütles portaalile Rallit.fi, et meeskonna positsioon lepinguläbirääkimistes pole just parim.

«Alati on raske leida tippsõitja jaoks eelarvet. Tänak on WRC-sarjas üks paremaid sõitjaid, seega pole teda lihtne hoida. Kuid me tahame temaga jätkata,» lausus ta.

«Alati on olemas ka plaan B. See tähendaks minemist tagasi noorema koosseisu juurde. Realistlikult hinnates ei näe ma ühtegi teist tippsõitjat tiimi vahetamas, sest neil pole selleks põhjust,» märkis Millener.

Tiimipealiku sõnul tähendab tippsõitja palkamine suuri väljaminekuid. «Iga hooaja lõpus on M-Spordis samad arutelud, kuidas saada vastu eelarvelistele väljakutsetele. Meil on järgnevatel kuudel palju tööd teha,» lausus ta.

M-Sport pani tänavuseks hooajaks Tänaku palkamisega kõik munad ühte korvi. Kuigi tiim sooviks eestlasega jätkata, pole sugugi kindel, kas ka Tänakul sama soov on. Nimelt on M-Spordi Ford Puma Rally1-auto vastupidavus jätnud soovida. «Ma ei oska öelda, kas ta võiks mõne teise meeskonnaga liituda,» ütles Millener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles