Vabandusest ei piisa: Hispaania peaminister võttis suudlemisskandaalis sõna (2)

Postimees Sport
Copy
Skandaalne suudlus jalgpalli MMi auhinnatseremoonial.
Skandaalne suudlus jalgpalli MMi auhinnatseremoonial. Foto: Ekraanitõmmis

Hispaania peaministri Pedro Sanchez kommenteeris naiste jalgpalli MMi auhinnatseremoonial toimunud suudlemisskandaali.

Hispaania jalgpalliliidu president Luis Rubiales õnnitles MMi medalitseremoonial kõiki mängijaid, kuid tähtmängijat Jennifer Hermosot kostitas lausa suudlusega.

Ehkki sõbralik musitamine on Vahemere-äärsetes riikides võrdlemisi tavapärane, läks Rubiales Hispaania meedia meelest üle piiri. «See polnud tore,» kommenteeris Hermoso naiskonna riietusruumist tehtud Instagrami otseülekandes.

Hiljem astus Hermoso vutiliidu presidendi kaitseks välja, too omakorda aga tunnistas eksimust. «Käitusin valesti. Ma ei mõelnud midagi siivutut, olin lihtsalt elevil. Tol hetkel tundus see loomulik, aga mõistan, et tekitas teistes segadust. Palun vabandust. Sain õppetunni ning mõistan, et pean presidendina käituma ettevaatlikumalt,» ütles Rubiales.

Vabandus pole Hispaania peaministri Sanchezi sõnul aga piisav. «See näitab, et meie riigis on veel pikk tee minna võrdõiguslikkuse ning meeste ja naiste vahelise austamiseni. See oli kohatu žest. Arvan, et härra Rubialesi vabandus polnud piisav, ta peaks tegema veel järgnevad sammud,» lausus peaminister.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles