Paide rallil osaleb 14-aastane Soome rallitalent, keda abistab kogemustega treener

Postimees Sport
Copy
Soome rallitalent Isak Hatanmaa.
Soome rallitalent Isak Hatanmaa. Foto: Isak Hatanmaa/Facebook

Sel nädalavahetusel osaleb Eesti autoralli meistrivõistluste Paide etapil 14-aastane soomlane Isak Hatanmaa, keda põhjanaabrid peavad suureks rallilootuseks.

Hatanmaa on sel hooajal osalenud Läti meistrivõistlustel, kuid tuleb 25. – 26. augustil starti ka Humus Paide Rallyl. Tema kaardilugejaks on ralliringkondades tuttav Kristian Sohlberg, kes töötanud aastaid treenerina. Tema õpilaste seast leiab näiteks Gus Greensmithi.

45-aastane Sohlberg on sõitjana osalenud enam kui 30 MM-etapil. Oma viimased rallid sõitis ta 2014. aastal, osaledes ka Rally Estonial, kus sai kümnenda koha.

«Isak on rahulik ja sihikindel noormees ning paljulubav sõitja. Ta suudab end kiiresti analüüsida ning sellest järeldusi teha. Olen näinud palju noori talente nii Soomes kui ka mujal, teda võib võrrelda kõikide parematega,» lausus Sohlberg portaalile Rallit.fi.

«Temaga on tore koostööd teha. Kuigi ta on vaikne kutt, saame asjad ikkagi aetud. Tahan näha, kuidas ta võistluspingega hakkama saab, legendiga sõidab ning oma teepositsiooni ära kasutab. Tahan õppida, mis valdkondi me tulevikus parandada saame. Kuid kõige tähtsam on lõbutseda,» ütles Sohlberg Paide ralli eel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles