Kreeka ametivõimud peatasid Toyota ja Hyundai testid

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Toyota ja Hyundai rallitiimid viibivad hetkel Kreekas, et valmistuda kahe nädala pärast sõidetavaks MM-etapiks, kuid nende ettevalmistusi tabas tagasilöök.

Soome portaal Rallit.fi kirjutab, et MM-sarja üldliider Kalle Rovanperä testis täna masinat, kuid ühel hetkel peatasid ametivõimud Toyota testipäeva. Põhjuseks piirkonnas valitsev tuleoht.

Nimelt otsustasid kohalikud ametivõimud tõsta täna maastikupõlengute ohu kõrgeimale tasemele ning seetõttu keelati Toyotal ka edasine testimine.

Loutrakis, kus Toyota hetkel testib, on temperatuurid tõusnud üle 30 kraadi ning lisaks on seal tõusnud tugev tuul. Sellistes tingimustes võib metsatulekahju väga kiirelt edasi levida.

Sarnaselt Toyotale lükkus edasi ka Hyundai rallitiimi test. Küll peaksid mõlemad tiimid saama uuesti hakata Kreeka ralliks ette valmistuma neljapäeval, kui tuul vaibub.

Nädala lõpus peaks Kreekas testima ka M-Sport Fordi rallitiim. Hetkeseisuga nende test edasi lükkunud ei ole.

Kreeka ralli hoolduspark asub Lamia linnas, mille ümbruses on olnud tänavu mitmeid maastikupõlenguid. Küll on korraldajad kinnitanud rahvusvahelisele autoliidule ja WRC-sarja promootorile, et võistlust saab täies mahus pidada.

Kreeka ralli sõidetakse 7.-10. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles