Selgus, miks näiliselt reegleid rikkunud Warholmi ei diskvalifitseeritud (1)

Christopher Krutto
Copy
Karsten Warholm.
Karsten Warholm. Foto: Wang Lili

Esmaspäeva õhtul kerkis õhku kahtlus, et 400 meetri tõkkejooksu valitseja Karsten Warholm rikkus Budapesti MMil poolfinaalis reegleid ning pidanuks saama disklahvi. Nüüd selgus, miks norrakas täna õhtul peetavas finaalis ikkagi jookseb.

Rasmus Mägi konkurent Warholm sai esmaspäeva õhtul toimunud 400 m tõkkejooksu poolfinaalis hakkama ajaloo kõige kiirema MMi poolfinaali ajaga, kui läbis staadioniringi ja ületas sel olnud kümme tõket 47,09ga. Warholmile oleks võinud saatuslikuks saada teine tõke, mida ületades ei läinud tema vasak jalg täielikult üle tõkke. Jalg möödus tõkkest näiliselt vasakult poolt, läks sellele pihta ja tõke kukkus maha.

Kuigi algselt väideti, et Itaalia soovis esitada protesti, kuid jäi hiljaks, siis nüüd avaldas võistluse kohtunike hulka kuuluv soomlane Antti Pihlakoski kodumaa meediale, mis tegelikult toimus. Nimelt ei esitanud ükski koondis lõpuks ametlikku protesti.

«Põhjuseks olid võistluselt võetud kaadrid, mida kohtunikud protesti kaalunud koondistele – Itaaliale ja USA-le – näitasid, mille põhjal mõlemad ütlesid, et põhjust protesti esitamiseks ei ole,» rääkis Pihlakoski Soome rahvusringhäälingule Yle.

«Võistluse kohtunikel on kasutada väga mitmekesist videopilti ja üks nurk rääkis Warholmi kasuks. Otse eest tehtud pildilt on näha selgelt hetk, kui tema mõlemad jalad tõusevad üle tõkke ja lähevad sellest üle. Tõkke ületamine oli täiesti selge. USA ja Itaalia delegatsioonid said seda materjali aegluubis näha kaadri haaval. Selle resolutsioon oli väga kõrgel tasemel,» lisas ta.

400 m tõkkejooksu finaal peetakse täna õhtul kell 22.50. Seal astub starti ka Mägi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles