Jooksupealinnas tapeti armukolmnurka sattunud sportlane

Postimees Sport
Copy
Jooksjate treening Itenis põikesetõusul. Foto on illustratiivne.
Jooksjate treening Itenis põikesetõusul. Foto on illustratiivne. Foto: SIEGFRIED MODOLA/REUTERS/SCANPIX

Kaks Keenia sportlast arreteeriti pärast seda, kui Lääne-Keenia kuulsas treeningkeskuses Itenis, mida nimetatakse ka maailma jooksupealinnaks, leiti surnuna Rwanda jooksja Siragi Rubayita, kes osales kohaliku meedia andmetel armukolmnurgas.

34-aastane Rubayita treenis Itenis Itaalias toimuma pidanud võistluseks. Mehe perekond väidab, et Rubayita tapeti kaassportlase ja tüdruksõbra poolt, kes kutsusid ta lahkumiseelsel õhtul koju.

Rubayita surmani viinud juhtumit uuriva politsei teatel on peamised kahtlusalused kaks Keenia sportlast, mees ja naine. Rubayita õde Nasra Bishumba ütles BBC-le, et venda oodati reedel koju enne planeeritud reisi Itaaliasse. Häirekella hakkas lööma mehe toakaaslane, kuna Rubayita ei naasnud õhtul koju.

«Pärast teavitamist alustati kohe politseiga koostööd ja nii peeti kahtlusalused kinni,» ütles Bishumba. Kohalike teadete kohaselt polnud vahistatud Keenia jooksja Rubayita ja naissportlase suhetega rahul.

Rubayita on esindanud Rwandat rahvusvahelistel võistlustel Aafrikas ja Euroopas. Juunis saavutas ta Kigali rahvusvahelisel maratonil 13. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles