Kas vihje Tänaku lahkumisele? M-Spordi tiimipealik vihjas, et meeskond võib tuleval aastal sammu tagasi astuda

Postimees Sport
Copy
M-Spordi pealik Richard Millener.
M-Spordi pealik Richard Millener. Foto: M-Sport/@world

M-Spordi rallitiimi pealik Richard Millener rääkis, et Ott Tänaku järgmiseks aastaks tiimis hoidmine võib olla keeruline.

Millener on korduvalt kinnitanud, et sooviks Tänakuga jätkata koostööd, kuid tänavune hooaeg pole nii tiimi kui ka sõitja jaoks möödunud soovitud viisil. Lisaks on M-Spordi eelarve konkurentidest selgelt madalam.

«Me ei saa M-Spordis igal aastal tippu sihtida. 2017. ja 2018. aastal võttis Malcolm [Wilson] riski ja investeeris tippsõitjasse, et saaksime võita,» meenutas Millener hooaegasid, kus tänu Sebastien Ogier’le võideti kaks sõitjate ja üks meeskondlik MM-tiitel.

Pärast prantslase lahkumist pole M-Sporti suur edu saatnud ning aastatel 2019-2021 ei saadud ühtegi rallivõitu. Mullu suutis ühe võidu M-Spordile tuua Sebastien Loeb ning tänavu on sellega saanud hakkama Tänak. Küll olid tänavuseks plaanid veelgi suuremad.

«2023. aastaks tahtis Malcolm jälle suruda, et saaksime tipus olla. Proovisime Otti saada ja saimegi,» rääkis tiimipealik Rallit.fi-le antud intervjuus.

«On tõsi, et asjad pole soovitult töötanud. Kas me suudame seda [surumist] pärast tänavust hooaega jätkata? Ilmselt mitte. Sellisel juhul astume sammu tagasi ja proovime paari aasta pärast uuesti,» oli Millener otsekohene.

Tagavaraplaan tähendaks, et Tänak lahkuks ilmselt tiimist ning põhiliselt keskendutaks noortele sõitjatele. Poleks ka ime, kui M-Spordi sõitjate selgumine jääks viimasele hetkele.

«Ma ei vihka midagi rohkemat, kui seda, et asjad selguvad jõuludel ja aastavahetusel. Muidugi tahaksime olla positsioonis, et järgmiseks aastaks on asjad varakult selged. Siis saaks kõike planeerida ja peaksime lihtsalt auto uued värvid avalikustama, aga kahjuks ei ole see nii lihtne,» lõpetas britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles