Tenniseekspert ennustab suure tähise ületanud Eesti esireketile helget tulevikku (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Targalt töötav Mark Lajal ronib arenguredelil järjest kõrgemale.
Targalt töötav Mark Lajal ronib arenguredelil järjest kõrgemale. Foto: Morelosopen/Instagram

Eesti tennises üha kõrgemaid tippe vallutav Mark Lajal on tasa ja targu tõusnud edetabelis kõrgemale. Sel nädalal jõudis 20-aastane eestlane lühikese karjääri säravama tähiseni, kui osales 20. Eesti tennisistina slämmiturniiril. USA lahtistel piirdus ta küll ühe mänguga, ent juba seal näitas, et ainest on palju enamaks.

Eesti praegune esireket läks USA lahtiste kvalifikatsioonis vastamisi kaks aastat vanema Filip Misoliciga. Maailma edetabelis peaaegu 80 kohta madalamal paiknev Lajal oli võidule väga lähedal, ent vastase suuremad kogemused said sel korral maksma. Samas lubas mängupilt järgmistel turniiridel palju enamat oodata.

Eesti tenniseekspert Margus Uba kinnitas, et Lajal vääris osalemist slämmiturniiril ning Eesti meeste tennisele oli antud tähiseni jõudmine väga oluline. «Kahtlemata on see suur asi Eesti tennisele. Meie jaoks pole igapäevane, et mõni mees mängiks slämmiturniiril. Viimati mängis sellel tasemel neli aastat tagasi Jürgen Zopp ja enne seda oli väga suur tühimik,» lausus Uba ning kinnitas, et Lajal polnud USAs lihtsalt statistirollis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles