Luka Doncic ja teised korvpallurid ei saanud Põhja-Korea raketihäire tõttu magada

Toimetas Ville Arike
Copy
Luka Doncic Okinawal antud pressikonverentsil.
Luka Doncic Okinawal antud pressikonverentsil. Foto: IMAGO/Alexander Trienitz/SCANPIX

Reedel algavaks MMiks valmistuva kaheksa korvpallimeeskonna mängijaid äratas ööl vastu kolmapäeva häire, mis anti Jaapanis Okinawa saarel seoses Põhja-Korea raketikatsetusega. Kannatajate seas oli ka Sloveenia äss Luka Doncic.

«See ehmatas, ma ei saanud magada,» kurtis Doncic neljapäeval antud pressikonverentsil.

Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) teatel oli tegemist Jaapani häiresüsteemiga J-Alert, mis hakkab erinevate ohuolukordade puhul vastavates piirkondades tööle. J-Alert andis esimese signaali öösel kell 3.54 ja teise 13 minutit hiljem, millega häire tühistati.

FIBA teatel kasutatakse häiresüsteemi Jaapanis regulaarselt nii erinevate karmide ilmastikunähtuste kui ka teiste ohtude puhul ennetuseks. Selle häire puhul soovitatakse kõigil jääda oma kohale või liikuda lähimasse hoonesse varjule.

Agentuuri AP teatel ei seganud häire MMiks valmistumist ning kõigi koondiste treeningud toimusid tavapärastel aegadel.

Jaapanile kuuluv Okinawa saar asub riigi põhiosast kaugel lõunas – koos sellega Põhja-Koreast oluliselt kaugemal – ning selle territooriumist umbes veerandi võtavad enda alla USA sõjaväebaasid.

Okinawal peetakse E- ja F-grupi mängud. E-gruppi kuuluvad Saksamaa, Soome, Austraalia ja Jaapan ning F-gruppi Sloveenia, Gruusia, Venetsueela ja Roheneemesaared.

MM toimub veel Filipiinidel (mängitakse Manilas) ja Indoneesias (Jakartas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles