VIDEO Maailma tippsprinterid sattusid teel MMi staadionile bussiõnnetusse

Karl Mihkel Eller
Copy
Mikrobusside kokkupõrge Budapesti MMi staadioni juures.
Mikrobusside kokkupõrge Budapesti MMi staadioni juures. Foto: Ekraanipilt

Budapestis toimuval kergejõustiku MMil on tavaks olnud, et soojendusareenilt transporditakse sportlased peaareenile väikebussidega. Neljapäeva õhtul olid sinna teel meeste 200 m poolfinaalis osalejad, kui kaks bussi omavahel kokku põrkasid. Klaasiga silma vigastanud Jamaica jooksja Andrew Hudson poolfinaalist edasi ei pääsenud, kuid hilisema žürii otsusega sai ta üheksanda osalejana MMi finaali.

Neljapäeva õhtul toimusid kergejõustiku MMil meeste 200 meetri poolfinaalid ning teel areenile sattusid mitu osalejat õnnetusse. Sotsiaalmeedias levinud videos on näha, kuidas vahetult areeni ees põrkuvad kokku kaks väikebussi ja üks inimene bussist välja kukub.

Bussides oli mitu 200 meetri sprinterit. Sealhulgas 100 meetri maailmameister Noah Lyles ja jamaikalane Hudson. Õnnetuse tõttu tehti ringi võistluse ajakava ning esimesena jooksma pidanud poolfinalistid tegid oma jooksu viimasena.

Lyles pääses hoolimata õnnetusest kergelt finaali, kuid Hudson jäi edasipääsust ilma. «Palju klaasi tabas mu paremat silma. Olin arsti juures umbes 20 minutit. Ma üritasin lihtsalt klaasi silmast välja saada ja arst püüdis seda võimalikult hästi teha. Siis tahtsin vähemalt proovida joosta, sest olen nii palju vaeva näinud, et siia jõuda,» rääkis Hudson õnnetusest.

Umbes tund pärast poolfinaale tuli korraldajalt teade: Hudson saab vabapääsme finaali, kuigi tema aeg ei olnud edasipääsuks piisav. «On loomulik, et sellise juhtumi pärast tunneb korraldaja vastutust,» ütles Rootsi TV4 kergejõustikuekspert Lennart Julin. 200 meetri finaal toimub reede õhtul.

Teleülekandes on pidevalt näha, kuidas väikebussid staadionile vuravad. Nii üritatakse maailmale võimalikult palju tutvustada ka areeni kõrval olevat. Korraldajad on teatanud, et kokkupõrget uuritakse. «Kohalik korralduskomitee uurib juhtunut ja vaatab üle transpordiprotseduurid,» teatati ametlikus vastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles