Maailmameister on rahapatakaga lehvitava Saudi Araabia peale kuri

Karl Mihkel Eller
Copy
Toni Kroos (vasakul) ja Karim Benzema kuulusid aasta alguses veel mõlemad Madridi Reali. Nüüd on viimane neist liitunud Saudi Araabia klubiga Al-Ittihad. Kroos väljendas oma vastuseisu, et nii palju Euroopa mängijad liitub Lähis-Ida klubidega, kuid eriti kurjaks muutus ta, et aina rohkem väravatakse noormängijaid.
Toni Kroos (vasakul) ja Karim Benzema kuulusid aasta alguses veel mõlemad Madridi Reali. Nüüd on viimane neist liitunud Saudi Araabia klubiga Al-Ittihad. Kroos väljendas oma vastuseisu, et nii palju Euroopa mängijad liitub Lähis-Ida klubidega, kuid eriti kurjaks muutus ta, et aina rohkem väravatakse noormängijaid. Foto: VINCENT WEST/Reuters/Scanpix

Saudi Araabia klubid lehvitavad rahapatakaga, et meelitada enda juurde tippmängijaid. Lisaks kogenud ja parimas eas palluritele kutsutakse enda juurde karjääri jätkama ka noormängijaid. Saksamaa koondislane Toni Kroos on muutunud seepeale kurjaks.

2014. aastal Saksamaa koondisega maailmameistriks tulnud Kroos, kes kuulub juba üheksa aastat Madridi Reali hingekirja, avaldas oma taskuhäälingus, et temas tekitab noorte mängijate liikumine Lähis-Idasse tuska.

«Mul on probleem. 26-, 27-, 28-aastased mängijad, kes on absoluutsed tippmängijad ning pallivad Euroopa parimates klubides, neil on järgmistel aastatel võimalik jõuda saavutusteni nagu seda on teinud teised tippmängijad.

Selle asemel teevad nad oma karjääris otsetee ning suunduvad raha püüdma. Ma ei ole sellise käitumise fänn. See on paljudele noortele mängijatele uskumatult halb eeskuju, et motivatsioon on ainult raha,» vahendas Kroosi sõnu krone.at.

Kroosi ajas aga veel rohkem vihale uudis, et 21-aastane Hispaania tulevikulootus Gabri Veiga, siirdub Hispaania esiliigast Saudi Araabiasse Al-Ahli ridadesse. Üleminekust teatanud ajakirjanik Fabrizio Romano postituse juurde kirjutas Kroos lihtsa ühesõnalise kommentaari: «Piinlik».

Kuigi 33-aastane mees kustutas kirjutatu varsti pärast seda, liiguvad kommentaari ekraanipildid internetis endiselt. Ise ta igatahes kõrbeidülli ei koli, sest pikendas Realiga lepingut veel üheks hooajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles