Treenerikarjääri alustav Ksenija Balta: tahan spordisüsteemile omalt poolt tagasi anda

Postimees Sport
Copy
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Tairo Lutter

Audentese spordiklubis hakkavad lapsed ja noored treenima tippspordi paremiku Ksenija Balta, Merike Andersoni, Karl Robert Saluri käe all. End tippsportlasena tõestanud sportlased annavad oma karjäärile uue põneva pöörde ja alustavad Audentese spordiklubis juba sellel sügisel konkreetsete gruppidega. Audentese spordiklubi treenerite komplekteerimine on sellega lõpusirgel ja ajakavad algavaks hooajaks suures osas paigas. Kuu alguses toimunud treenerite liikumised on positiivse lahenduse saanud.

Audentese spordigümnaasiumi vilistlased Ksenija Balta ja Karl Robert Saluri naasevad Audentesesse uuele ringile ning leiavad, et parim viis spordis jätkata on panustada noortesporti: «Tippsportlase karjäär on mulle väga palju põnevaid hetki pakkunud ja tahan spordisüsteemile omalt poolt tagasi anda. Võtsin siit kunagi kaasa tarkuse, kuidas treenides säilitada tasakaal nii vaimsel kui ka füüsilisel tasandil. Kõik on praktikas läbi proovitud ja nüüd saan seda tarkust omakorda edasi anda,» rääkis Balta pressiteate vahendusel, kes on Euroopa meistrivõistluste kuld ning kahel korral aasta sportlase ja kuuel korral aasta naiskergejõustiklase tiitli pälvinud.

Olümpiamängudel edukalt osalenud kergejõustiklane Karl Robert Saluri soovib uues ametis pühenduda laste mitmekülgsele arendamisele. «Soovin jagada oma kogemusi ja innustada lapsi liikuma ja sporti tegema. Audentese laialdased võimalused ja suur spordialade valik annab lastele võimaluse kõike proovida ning leida oma lemmik spordiala,» lisab Saluri.

Audentesega liitunud rahvusvahelise kogemusega profikorvpallur ja 11 korda Eesti aasta parimaks korvpalluriks valitud Merike Anderson leiab, et spordist saadud kogemus, tunnetus ja teadmised loovad tugeva positsiooni treeneritöö jätkamiseks. «Tegemist on põneva karjääripöördega. Kindlustunde ja hea seljataguse annab Audentese meeskonna asjatundlikkus noorte sportlaste arendamisel ning innustamisel,» räägib Anderson.

Audentese juhatuse liige ja Audentese spordiklubi juhataja Priit Ilveri sõnul on uued ning värske pilguga treenerid spordiklubi meeskonda väga oodatud: «Usume, et nende liitumine on hea uudis ka lapsevanematele ja lastele. Meie saalides treenivad tippsportlased on lastele ja noortele alati motiveerivalt mõjunud, nüüd on neil võimalus ise tippude käe all treenima hakata,» rääkis Ilver.

Priit Ilveri sõnul on Audentese spordiklubi ajakavad valdavas osas paigas. Lisaks hakkavad Audentese spordikeskust kasutama ka mitmed uue klubi treeningurühmad ja spordihallis on kõik ajad uueks hooajaks juba täitunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles