Hästi alustanud Soome sai MM-finaalturniiri avamängus kõva koslepi

Karl Mihkel Eller
Copy
Lauri Markkanen (paremal) ja üleplatsimees Patty Mills (seljaga).
Lauri Markkanen (paremal) ja üleplatsimees Patty Mills (seljaga). Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/IMAGO/Scanpix

Täna algas Filipiinidel, Jaapanis ja Indoneesias toimuv korvpalli MM-finaalturniir. E-grupi avamängus läks teist korda MMile pääsenud Soome vastamisi tugeva Austraaliaga ning hoolimata heast algusest kaotati kohtumine 72:98.

Okinawa Arenal toimunud kohtumine algas Soome jaoks hästi. Avaveerand võideti 21:17 ning ka teine periood algas kenasti. Siis aga toimus ära kukkumine ning poolajapausile mindi Austraalia 45:40 juhtimisel. Mängu esimesest 20 minutist suutis Soome juhtohje hoida 14 minutit.

Teine poolaeg sai Austraalia pidama Soome põhimängija Lauri Markkaneni, kolmas veerand kaotati 14:25. Ka otsustav periood kuulus austraallastele 28:18, mis tähendab, et tihedas alagrupis võib 26-punktiline kaotus tähendada valusat lööki.

Markkanen viskas 29 minutiga 19 punkti, noppis kaheksa lauapalli ja andis neli resultatiivset söötu. Võitjate parim oli Atlanta Hawksi tagamängija Patty Mills 25 punktiga. 35-aastase austraallase arvele kogunes ka kaheksa lauapalli ja kaks resultatiivset söötu.

Austraalia näol on tegemist maailma edetabeli kolmanda meeskonnaga ning neljaliikmelises alagrupis kohtub Soome veel tugeva Saksamaa ja võõrustaja Jaapaniga.

Läti purustas H-grupi kohtumises Liibanoni 109:70. Itaalia alistas A-grupi esimeses kohtumises Angola 81:67. Täna tuleb Eesti lähinaabritest platsile veel Leedu koondis, kes mängib Egiptusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles