Suudlusskandaali sattunud president: tegemist on ühiskondliku mõrvaga

Postimees Sport
Copy
Luis Rubiales.
Luis Rubiales. Foto: FRANCK FIFE/AFP/Scanpix

Naiste jalgpalli MM-finaali järel Hispaania koondislast Jenni Hermosot suudelnud Hispaania jalgpalliliidu president Luis Rubiales keeldus ametikohalt tagasi astumast.

46-aastane Rubiales suudles ründaja Jenni Hermosot huultele pärast Hispaania 1:0 võitu Inglismaa üle. «Ma ei astu tagasi. Tegemist on ühiskondliku mõrvaga,» ütles Rubialse reedel toimunud jalgpalliliidu erakorralisel üldkogul.

Rubiales vabandas esmaspäeval suudluse pärast, kuid maailma jalgpalli juhtorgan FIFA alustas neljapäeval tema suhtes distsiplinaarmenetlust. Hispaania peaministri Pedro Sanchezi sõnul ei ole vabandus piisav. Professionaalseid naisjalgpallureid koondav organisatsioon FUTPRO esines Hermosot esindades sõnavõtuga, et taolise käitumise järel ei tohiks pääseda ilma karistuseta.

Täna vabandas Rubiales, et võttis Austraalia staadionil VIP-alal pidutsedes oma jalgevahest kinni, kui lähedal seisid Hispaania kuninganna Letizia ja tema 16-aastane tütar.

Neljapäeval selgus, et lisaks Rubialesele sai MM-finaalis põlastusväärse teoga hakkama ka Hispaania naiskonna peatreener Jorge Vilda. Finaali ainsa värava löömise järel läks Vilda tähistamisega liiga hoogu ning haaras naistreeneri rinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles