Kuldmedalita jäänud Ingebrigtseni vend süüdistas Norra alaliitu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jakob Ingebrigtsen pidi teist MMi järjest leppima 1500 meetri jooksu hõbemedaliga.
Jakob Ingebrigtsen pidi teist MMi järjest leppima 1500 meetri jooksu hõbemedaliga. Foto: SARAH MEYSSONNIER/REUTERS/SCANPIX

22-aastane norralane Jakob Ingebrigtsen tuli Budapesti MMile 1500 meetri jooksu favoriidina, kuid pidi šotlase Josh Kerri järel leppima hõbemedaliga.

Sama saatus tabas Ingebrigtsenit ka mullu Oregonis peetud MMil, kus ta pidi soosikuna tunnistama briti Jake Wightmani paremust.

Jakob Ingebrigtseni 32-aastane vend Henrik Ingebrigtsen avaldas nüüd, et tema noorem veli jooksis 1500 meetri finaali tõbisena. Süüdi olevat selles Norra kergejõustikuliit, kes ei oskavat sportlasi hoida.

«Kui tippsportlasel ja kuldmedalisoosikul on kogu aasta kõige kehvem päev MMi finaalis, siis on selge, et tema eest pole piisavalt hästi hoolt kantud,» ütles Henrik Ingebrigtsen Aftonbladetile. «On selge, et [Norra kergejõustikuliit] on põrunud.»

Meedias on kirjutatud, et Jakob Ingebrigtsen jooksis neljapäeval 5000 meetri poolfinaali väikese palavikuga. Henrik Ingebrigtseni sõnul tulnuks tema vend täielikult isoleerida.

Norra väljaanne VG võttis ühendust kohaliku kergejõustikuliidu peasekretäri Kjetil Hildeskoriga, kes oli Henrik Ingebrigtseni sõnadest üllatunud. «Ma ei mõista seda. Oleme saanud tagasisidet, et kõik sujus treeninglaagris hästi ning tugisüsteem on teinud head tööd,» ütles ta.

Jakob Ingebrigtsen ootab pühapäeval Budapesti MMil ees veel 5000 meetri finaal, kuhu ta tuleb starti tiitlikaitsjana. Henrik Ingebrigtsenil medalijooksu pääseda ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles