VIDEO Ricciardo murdis käe, tema asemel kihutab F1-etapil Vipsi mantlipärija

Postimees Sport
Copy
Daniel Ricciardo vigastas avariis vasakut kätt.
Daniel Ricciardo vigastas avariis vasakut kätt. Foto: imago/Hoch Zwei/Scanpix

Hollandi vormel 1 etapi teisel vabatreeningul sõitis Daniel Ricciardo teelt välja ning sai vigastada, mistõttu ei saa ta sel nädalavahetusel võistelda. Teda asendab 21-aastane varusõitja Liam Lawson.

AlphaTauri sõitja Ricciardo kaotas auto üle kontrolli Zandvoorti ringraja kolmandas kurvis. Vahetult enne Ricciardot sõitis samas kohas seina McLareni piloot Oscar Piastri. Avariide tõttu jäeti vabatreening pooleli.

Poole hooaja pealt AlphaTauriiga liitunud Ricciardo teatas avarii järel meeskonnale, et tegi viga vasakule käele. Mees viidi haiglasse kontrolli, kus tuvastati käeluumurd. 

See tähendab, et Ricciardo asemel sõidab Hollandi GPl hoopis Red Bulli juunioritiimi kuuluv Lawson, kes on F1-etapil üles antud kui Red Bulli ja AlphaTauri varusõitja.

Meenutame, et varasemalt kuulus see positsioon Jüri Vipsile. Vipsi ja Red Bulli koostöö lõppes möödunud aastal, mil eestlane kasutas rassistliku ja homofoobse varjundiga väljendeid. Iroonilisel kombel oli just Lawson see, kellega koos mängis Vips arvutimängu, mis teda kohatult rääkima ajendas.

2022. aastal F2-sarjas kolmanda koha teeninud Lawson kihutab tänavu Jaapani Super Formula sarjas, kus on enne viiast etappi teisel kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles