Hispaania jalgpallikoondis alustas suudlusskandaali tõttu streiki (4)

Postimees Sport
Copy
Maailmameistriks tulnud Hispaania naiste jalgpallikoondis.
Maailmameistriks tulnud Hispaania naiste jalgpallikoondis. Foto: Victor Modo/ZUMA PRESS/SCANPIX

Maailmameistriks kroonitud Hispaania vutinaiskond kuulutas streigi: kui alaliidu president Luis Rubiales jätkab ametis, siis nemad koondist ei esinda.

46-aastane Rubiales suudles MMi auhinnatseremoonial ründajat Jenni Hermosot huultele. Kui jalgpalliliidu juhi käitumise asjus ilmusid esimesed protestinoodid, nimetas Rubiales teda kritiseerinud inimesi lollideks ja persevestideks. Kuid skandaal kasvas lumepallina ning juhataja oli sunnitud vabandust paluma.

Hispaania peaminister teatas, et ainult vabandust palumisest ei piisa. Sellega andis ta mõista, et Rubiales peaks tagasi asutama.

«Ma ei astu tagasi. Tegemist on ühiskondliku mõrvaga,» ütles Rubialse reedel toimunud jalgpalliliidu erakorralisel üldkogul. «See oli spontaanne suudlus. Vastastikune, eufooriline ja konsensuslik.»

Professionaalseid naisjalgpallureid koondav organisatsioon FUTPRO saatis seepeale välja avalduse, mis sisaldas ka Hermoso lauseid. «Tahan selgitada, et ma ei andnud suudluseks nõusolekut. Ma ei talu, et minu sõnad seatakse kahtluse alla, veel vähem, et neid mulle suhu pannakse,» lausus ta.

FUTPRO avaldusele andis allkirja 81 Hispaania naisjalgpallurit, nende hulgas ka 23 MM-tiitli võitnud mängijat. Avalduses öeldi, et ükski allakirjutanu ei esinda Hispaania koondist, kui Hispaania jalgpalliliidu president jätkab ametis.

Hispaania naiskond peab Rahvuste liiga raames järgmise kohtumise 22. septembril.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles