Kanada koondise loots loodab, et tema hoolealune kerkib MMi parimaks

Copy
Shai Gilgeous-Alexander toob Kanadale järjekordsed kaks punkti.
Shai Gilgeous-Alexander toob Kanadale järjekordsed kaks punkti. Foto: Yasuyoshi Chiba/AFP/Scanpix

Korvpalli MMi avapäeva keskne mäng kulges teise poolaja algusest ühepoolseks, sest Kanada ei jätnud Prantsusmaale mingit võimalust ja võitis 95:65. Ning võitjate liider esitas muljetavaldava partii.

Shai Gilgeous-Alexanderil võttis veidi aega, et end käima saada, aga seejärel ei leidnud prantslased tema vastu mingit rohtu. Lõpuks kogus 198 cm pikkune Oklahoma City Thunderi mängumees Gilgeous-Alexander 27 punkti, 13 lauapalli ja 6 korvisöötu.

Kanada oli mõne Euroopa riigi koondist võitnud viimati... 1986. aastal! Kaks aastat tagasi ebaõnnestuti ka Tokyo olümp+ia valikturniiril. Nüüd on taas koos peaaegu võimsaim koosseis – ässadest puudub vaid Denver Nuggetsiga NBA meistriks tulnud Jamal Murray – ning tänavu rünnatakse medalit ja miks mitte kuldagi.

Uus peatreener Jordi Fernendez leidis mängu jooksul õiged käigud ning vastane hoiti teisel pooljala kõigest 25 punkti peal. Ise visati samal ajal 52.

Fernandezil jagus Gilgeous-Alexanderile kiidusõnu. «Näete siin meest, kellest saab MMi MVP (väärtuslikem mängija - toim). Ta hakkab samu asju tegema ka kõigis järgmistes mängudes. Mul oli väga hea istekoht, sain kõike väga hästi näha. Nautisin seda. Küsimus pole ainult punktides, vaid ka lauapallides, mängujuhtimises ja palli hoidmises. Ta andis kuus korvisöötu ja tegi ainult ühe pallikaotuse, tegutses hästi kaitses. Tema domineeris ses mängus,» ei jõudnud Fernandez hoolealust ära kiita.

Kanada mängib alagrupis veel Läti ja Liibanoniga.

Tagasi üles