Veokiga rattalegendi tapnud mees anti lõpuks Itaaliale välja (1)

Christopher Krutto
Copy
Davide Rebellin.
Davide Rebellin. Foto: imago/Enno Friedrich/Scanpix

Mullu novembris veoautoga jalgrattalegend Davide Rebellini alla ajanud sakslane Wolfgang Rieke anti Itaaliale välja.

Kuigi pärast uurimist võeti Rieke juunis mõneks päevaks vahi alla, siis Saksamaa kohtunik peatas toona tema vahi alla võtmise otsuse ning ta pääses pärast paari päeva vabadusse.

Nüüd teatas uudisteagentuur ANSA, et Rieke anti reedel Itaaliale välja. Nüüd ootab teda ees kohtumõistmine, sest teda süüdistatakse sõidukiga tapmises ja sündmuskohalt põgenemises.

Vicenza prokurör ütles Itaalia väljaandele Today Cronaca mõni kuu tagasi, et Rebellini surma ei saa seostada Rieke üheainsa hooletu käitumisega, veoautojuht võis tegeleda mitme vastutustundetu tegevusega, mis kulmineerusid traagilise kokkupõrkega.

Pärast Rebellini allaajamist ei kutsunud Rieke hädaabi, naasis Saksamaale ja püüdis veoautolt otsasõidu jälgi happelise pesuvahendiga eemaldada.

«Rebellini hooletu käitumine ringteele sisenemisel oli ilmne, kuid sellel ei olnud õnnetuse põhjuse seisukohalt mingit tähtsust, arvestades, et jalgrattur oli alati veoauto ees,» ütles prokurör.

51-aastasena manalateed läinud Rebellin oli 2022. aasta novembris lõpetanud 29 aasta pikkuse profikarjääri. Itaalia ametivõimude sõnul väljus Rieke pärast ratturile otsa sõitmist veoauto kabiinist ja läks Rebellini juurde, enne kui naasis masinasse ja sõitis minema. Kokkupõrget nägi pealt mitu inimest, kes tegid Riekest pilte. Saksamaa ja Itaalia politsei leidsid veoauto lõpuks üles.

Ühepäevasõitudele keskendunud Rebellin võitis mitu kuulsat võidusõitu. Näiteks triumfeeris ta 2004. aastal Liège-Bastogne-Liège’il ja Amstel Gold Race’il. Rebellinit saatis edu ka nimekatel velotuuridel, tema saavutuste hulgas on nii Pariisi-Nice’i kui ka Tirreno-Adriatico üldvõit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles