Uskumatu: jalgpalliajakirjanik kutsus tippmängijat otse-eetris neegriks (2)

Postimees Sport
Copy
Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Scanpix

Itaalias puhkes skandaal, kui jalgpalliajakirjanik Luigi Furini kutsus Belgia koondise ründajat Romelu Lukakut otse-eetris neegriks.

Lukaku on kahel erineval perioodil kuulunud Itaalia kõrgliigas mängiva Milano Interi ridadesse ning soovib nüüd saapamaale naasta, kuid ilmselt mitte Interisse, vaid läbirääkimised käivad AS Romaga.

Lukaku üleminekut arutati telekanali Telelombardia saates «Qui Studio a voi Stadio», kus üheks arutlejaks oli saates alates 2010. aastast regulaarselt esinenud Furini, kes tegutseb jalgpalliajakirjanikuna ning on ka Interi fänn.

Ühel hetkel ütles Furini lause, mis kaasvestlejaid jahmatas: «Lukaku on väike neeger.» Selle peale päriti temalt, miks ta nii ütles ja Furini proovis ennast põhjendada sellega, et taolist sõna kasutatakse ka räpilauludes.

Ometi tal pikka pidu ei olnud ning ajakirjanik visati otse-eetris saatest välja ning ilmselt tal enam uuesti sinna asja ei ole.

«Kui on tegu rassistlike väljenditega, siis ei saa jamada. Me ei aksepteeri, et tegu oli arusaamatusega ja liiga hilja vabandamine ei ole piisav. On pettumust valmistav, et Furini sugune kolleeg sellise vea teeb. Ilmselgelt saavad sellel olema kohesed tagajärjed,» sõnas Telelombardia direktor Fabio Ravezzani sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles