Hispaania jalgpalliliit asus presidendi kaitsele ja süüdistab mängijaid valetamises

Christopher Krutto
Copy
Luis Rubiales.
Luis Rubiales. Foto: EIDAN RUBIO/RFEF HANDOUT/EPA/Scanpix

Hispaania jalgpalliliit väitis oma teadaandes, et värskelt koondisega maailmameistriks kroonitud Jenni Hermoso valetab ja tema vastu ollakse valmis kohtusse minema.

Hispaania jalgpalliliidu president Luis Rubiales suudles pärast MMi-finaali Hermosot, kes hiljem tunnistas, et ta ei olnud selleks nõusolekut andnud. Lisaks sellele haaras Rubiales Hispaania väravat tähistades oma kubemest, viibides samal ajal Hispaania kuninganna Letizia ja tema alaealise tütre juures.

«Tõendid on selged. Härra president ei ole valetanud,» vahendab BBC Sport Hispaania alaliidu teadet.

«Hispaania jalgpalliliit ja härra president näitavad, et kõiki valesid levitatakse mängija eest või tema enda poolt. Hispaania jalgpalliliit ja president on pärast FUTPRO pressiteate sisu tõsidust hinnates otsustanud algatada juriidilised protsessid,» lisati seal.

Eile andis Hispaania naisprofijalgpallureid ühendav organisatsioon FUTPRO teada, et 81 naismängijat on andnud teada, et ei kavatse enne koondist esindada, kui Rubiales oma kohalt tagasi astub. Nende hulka kuulusid ka kõik 23 jalgpallurit, kes kuulusid võidukasse MM-koondisesse.

Lisaks on oma solidaarsust näidanud viimati kevadel meeste koondist esindanud Borja Iglesias, kes lubas samuti koondise esindamisest loobuda, kuniks Rubiales president on.

Lisaks toodi teadaandes välja, et mängijad on kohustatud koondist esindama, kui neid sinna kutsutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles