Kaasmaalased muutsid Hiina koondise serblasest peatreeneri sünnipäeva väga mõruks

Toimetas Ville Arike
Copy
Hiina koondise peatreener Aleksandar Djordjevic.
Hiina koondise peatreener Aleksandar Djordjevic. Foto: Meng Yongmin/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Mängijana Jugoslaavia koondisega kulda ja karda võitnud ning treenerina Serbia koondise nii OMi, MMi kui ka EMi hõbemedalini vedanud Aleksandar Djordjevic võttis vastu väljakutse juhendada nüüd Hiina koondist, kuid MMi algus läks pehmelt öeldes aia taha.

Ning seda mitmeti erilisel päeval. Esiteks sai Djordjevic laupäeval 56-aastaseks, teiseks mängiti tema kodumaa Serbia vastu. Soosikuseisuses serblased aga ei halastanud ja võtsid MMi avavooru kõige suureskoorilisema, 42-punktilise võidu (105:63).

«Serbia tegi suurepärase mängu. Nende kõik mängijad on valmis näitama erilist taset ning seda ka tehti. Minu poisid võitlesid. Alustasime hästi, olime mänguks valmis. Ent kui asjad ei lähe enam hästi, kipuvad meie õlad longu vajuma. Serbia üha surus ja surus, see mäng oli neile kergeks saagiks. Meie MM algab nüüd,» võttis Djordjevic mängu kokku.

Manilas peetud mängus olid Serbia suurimad korvikütid 14 punktiga Bogdan Bogdanovic ning Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste klubikaaslane Vitoria Baskonias Vanja Marinkovic. Hiinale tõi Rui Zhao 17 punkti.

Samas, B-alagrupis oli veel Puerto Rico lisaajal 101:96 üle Lõuna-Sudaanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles