Karjääri suurim triumf! Eesti rattur võitis Saksamaal tugeva velotuuri etapi

Postimees Sport
Copy
Madis Mihkels jättis konkurendid seljataha.
Madis Mihkels jättis konkurendid seljataha. Foto: IMAGO/Peter Hartenfelser/Scanpix

Saksamaa velotuuri (UCI 2.Pro) kolmandal etapil (Arsnberg – Essen; 173,8 km) pälvis karjääri suurima võidu 20-aastane Madis Mihkels (Intermarche – Circus – Wanty; 3:59.49).

Mihkels edestas grupifinišis hollandlast Danny van Poppelit (Bora-Hansgrohe) ja belglast Quinten Hermansi (Alpecin-Deceuninck), seisab pressiteates.

«Teadsime kohe alguses, et just tänane etapp võiks mulle kõige parem olla. Raske päev, üles-alla, mis väsitas paljud sprinterid ära,» kirjeldas Mihkels. «Viimane kilomeeter oli samuti laugelt ülesmäge ja tundsin linnaringidel, et olen super tugev. Viimasel kilomeetril olin natuke kehval positsioonil, kuid mul oli jõudu, et liikuda Bora-Hansgrohe ratturi taha ja sealt kohe oma sprinti alustada enne, kui Van Poppel seda tegi. Sellest, et ma võidan, sain aru juba põhimõtteliselt kohe, kui sprintima hakkasin.»

Velotuuri üldarvestuses kerkis Mihkels etapivõiduga seitsme positsiooni võrra ning jätkab 47. tabelireal, kaotades liidrile Ilan van Wilderile (Soudal – Quick Step) üheksa minuti ja üheksa sekundiga. Teist kohta hoiab austerlane Felix Grossschartner (UAE Team Emirates; +0.11) ja kolmandat prantslane Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers; +0.13).

Pühapäeval sõidetakse velotuuril viimane, 175,6-kilomeetrine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles