VIDEO Itaalia koondise metsik peatreener eemaldati juba MMi teises mängus, sündis esimene üllatus (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Itaalia peatreener Gianmarco Pozzecco kaotas mitmel korral enesevalitsuse.
Itaalia peatreener Gianmarco Pozzecco kaotas mitmel korral enesevalitsuse. Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Itaalia korvpallikoondise peatreener Gianmarco Pozzecco kirg mängu vastu pole kuhugi kadunud.

Paari nädala pärast 50. sünnipäeva tähistav juhendaja tõmbas end käima MMi teise vooru matšis Dominikaani Vabariigi vastu. Kohtunikega vaielnud Pozzecco sai esimese tehnilise vea avaveerandi lõpus ja teise paar minutit enne avapoolaja lõpus. Tegelikult määrati teine rikkumine pingile, aga ka sellisel juhul eemaldatakse mängust peatreener.

Muide, kokku teenis Itaalia avapoolajal neli tehnilist viga.

Nagu Pozzeccole omane, kallistas ta enne riietusruumi minemist omasid ning patsutas vastaseid. Paar hooaega tagasi Sassari Dinamos ka Kaspar Treierit juhendanud treener üritas ka saali naasta, ent see pole reeglitega lubatud.

Kui avaveerandi võitis Itaalia 19:13, siis poolajaks vähendasid Dominikaanid vahe 38:39 peale. Kolmanda neljandiku 31:17 paremusega haarasid viimased initsiatiivi ning hoidsid edu üsna kindlalt lõpuni: 87:82. Skoor on veidi petlik, kui kellale jäi kaks ja pool minutit, oli Itaalia taga 67:83. Tegemist oli senise MMi suurima üllatusega.

Võitjate leeris tegi särava partii Badalona Joventudis leiba teeniv Andres Feliz, kes tabas seitse kolmest ja kogus üleplatsimehena 24 silma. NBA täht Karl-Anthony Towns panustas täpselt sama palju punkte, aga noppis lisaks 11 lauapalli.

A-alagrupp.
A-alagrupp. Foto: Kuvatõmmis

E-alagrupi soosikute lahingus sai Saksamaa 85:82 jagu Austraaliast. Pinget jagus viimaste sekunditeni, otsustava korvi viskas Maodo Lo, kui kellal oli paar sekundit.

Võitjate parim oli 30 punkti ja kaheksa resultatiivse sööduga Dennis Schröder. Austraalia kasuks panustas Patty Mills 21 silma.

E-alagrupp
E-alagrupp Foto: Kuvatõmmis

D-alagrupis jätkab täiseduga Montenegro, kes sai Egiptusest jagu 89:74. Võitjate parim oli teist mängu järjest Nikola Vucevic 16 punktiga.

D-alagrupp.
D-alagrupp. Foto: Kuvatõmmis

Praegu on käimas Kanada ja Liibanoni kohtumine. Õhtul mängivad veel Filipiinid ja Angola, Jaapan ja Soome, Leedu ja Mehhiko ning Prantsusmaa ja Läti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles