Väike Läti lõpetas MMil suure Prantsusmaa unistuse (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Võidujoovastuses lätlased.
Võidujoovastuses lätlased. Foto: WILLY KURNIAWAN

Filipiinidel, Jaapanis ja Indoneesias alanud korvpalli MM-finaalturniiril sai D-alagruppi kuuluv Leedu teise võidu, alistades 96:66 Mehhiko ja kindlustas edasipääsu kaheksandikfinaali. Märksa märgilisem tulemus oli aga Läti 88:86 võit Prantsusmaa vastu, mis kukutas korvpalli suurriigi mängima kohtadele 17.-32.

Filipiinide pealinnas Manilas toimunud kohtumises ei tekkinud Leedu võidus kordagi kahtlust. Avaveerandi 32:17 võitnud leedulased kasvatasid järgmistel perioodidel pidevalt oma edunumbreid ning võtsid Mehhiko üle veenva võidu.

D-alagrupis said seega selgeks mõlemad edasipääseja kaheksandikfinaali, kui Montenegro on samuti saanud kaks võitu. Leedu ja Montenegro kohtuvad omavahel teisipäeval.

Rokas Jokubaitis (3/4 kolmesed, 7 korvisöötu) ja Jonas Valančiūnas (12 lauapalli) viskasid kumbki 15 punkti, Mindaugas Kuzminskas kogus 14 ning Ignas Brazdeikis ja Donatas Motiejūnas kumbki 10 punkti.

 
 Foto: FlashScore.com

Võiduarvet ei suutnud avada Soome ning teine järjestikune kaotus tähendab, et põhjanaabrite koondisel pole enam võimalik alagrupist edasi pääseda. Kaotuse muudab kibedaks tõsiasi, et

Avapoolaja suutis Soome Jaapani vastu võita 46:36. Kolmas veerand lõppes viigiliselt 27:27, kuid otsustava perioodi võitsid jaapanlased 35:15.

Soome staarmängija Lauri Markkanen tegi kaksikduubli, visates 27 punkti ja noppides 12 lauapalli. Jaapani esindaja Josh Hawkinson viskas punkti enam ning võttis 19 lauapalli. Viimases voorus kohtub Soome alagruppi juhtiva Saksamaaga.

 
 Foto: FlashScore.com

H-grupis võitis meie lõunanaaber Läti 88:86 Prantsusmaad ja lülitas eelmisel MMil pronksi saanud koondise edasisest konkurentsist. Läti alustas viimast veerandit 12-punktilises kaotusseisus ning haaras juhtohjad alles viimasel minutil.

Läti parim oli 23-aastane Arturs Žagars, kes viskas 22 punkti, andis viis resultatiivset söötu ja noppis kaks lauapalli. Üleplatsimees oli prantslane Evan Fournier 27 punktiga. Alagrupi viimases faasis kohtub Läti Kanadaga, kes on samuti edasipääsu kindlustanud.

 
 Foto: FlashScore.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles