Tihe vihm ega punane lipp ei vääranud Verstappeni võitu, kes tõusis Vetteliga ühele pulgale

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Scanpix

Vormel 1 sari naasis sel nädalal suvepuhkuselt ning täna toimunud Hollandi Grand Prixi Zandvoorti ringrajal võitis Max Verstappen (Red Bull). Red Bulli sõitjad on võitnud nüüd kõik 13 MM-etappi, sarja liidri Verstappeni jaoks tähistas võitu kodurajal üheksandat järjestikust esikohta.

72-ringiline võistlus algas hoovihmasajuga ja Red Bull otsustas Verstappeni rehvivahetusse kutsuda pärast Sergio Perezi, mis tähendas, et hollandlane langes hetkeks poodiumikohalt välja. Verstappenil ei tekkinud aga raskusi oma koha tagasi võtmisega.

64. ringil peatati võistlus punase lipuga, sest Zandvoorti rajale saabus väga tihe vihamsadu. Pärast ligi 45-minutilist pausi sõideti veel kuus ringi ning Verstappen noppis esikoha. Üheksa järjestikuse võiduga kordas Verstappen Sebastian Vetteli 2013. aasta saavutust. Järgmisel etapil Monzas on Verstappenil võimalik järjestikuste võitude rekord haarata ainuisikuliselt enda nimele.

Teise koha noppis Hollandis Fernando Alonso (Aston Martin), kolmandana ületas finišijoone Perez, kuid vahetult enne punase lipuga võistluse peatamist ületas ta boksiteel kiirust ja sai viiesekundilise karistuse. Nii kerkis poodiumi madalamale astmele prantslane Pierre Gasly (Alpine).

Üldarvestuses jäi esinelik muutumatuks. Verstappen jätkab liidrina, tal on nüüd koos 339 punkti. Teine on Perez (201 punkti), kolmas Alonso (168 p) ja neljandana jätkab täna kuuendaks tulnud Lewis Hamilton (Mercedes, 156 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles