VIDEO Pikali löödud Ussõk kaitses meistrivöösid, vastane süüdistas kaotuses kohtunikku

Karl Mihkel Eller
Copy
Oleksandr Ussõk.
Oleksandr Ussõk. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Oleksandr Ussõk nokauteeris üheksandas raundis briti Daniel Duboisi ning säilitas WBA, WBO, IBF ja IBO raskekaalu meistrivööd. Briti poksija leer süüdistab aga kohtunikke ja soovib, et matš läheks kordamisele.

Poolas Wroclawis 40 000 pealtvaataja ees toimunud poksiõhtu kõige vastuolulisem olukord sündis viiendas raundis, kuid Ussõk kukkus pärast Duboisi lööki põrandale pikali. Ukrainlane andis mõista, et löök oli allapoole vööd ning kohtunik andis seepeale reeglite kohaselt viis minutit toibumisaega.

36-aastane Ussõk toibus löögist ruttu ning nokauteeris vastase üheksandas raundis ise. Dubois oli aga pärast matši lõppu kohtunik Luis Paboni vastu vihane. «See ei olnud löök allapoole vööd. Mind peteti, muidu oleksin nüüd maailmameister. Oleksin pidanud selle võitluse võitma,» kommenteeris pettunud Dubois pärast matši.

Ta lubas, et teevad WBA-s lobitööd, et matši ei loetaks ning see läheks kordamisele. «Minu lööks tabas vöökohta, enne matši selgitati, et taljejoone määrab puusade keskosa. Nii et löök oli õige ja Usysõk oleks pidanud sellega arvestama.

Selle asemel anti talle puhkamiseks aega 3 minutit ja 46 sekundit. Ma austan kohtunikku, olen temaga korduvalt koostööd teinud. Ma arvan, et talle ei antud altkäemaksu, vaid ta tegi lihtsalt vea,» ütles inglase promootor Frank Warren võitlusjärgsel pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles