Avariisse sattunud F1 sõitja vajas operatsiooni

Karl Mihkel Eller
Copy
Daniel Ricciardo avarii F1 Hollandi GP teisel vabatreeningul.
Daniel Ricciardo avarii F1 Hollandi GP teisel vabatreeningul. Foto: Hoch Zwei via ZUMA Press Wire/Scanpix

Hollandi Grand Prix etapi vabatreeningul käe murdnud Daniel Ricciardo peab minema operatsioonilauale. AlphaTauri varusõitja, endine Jüri Vipsi tiimikaaslane Liam Lawson pääseb tõenäoliselt starti veel mitmel F1-etapil.

Ricciardo sattus Zandvoorti ringrajal toimunud etapi teisel vabatreeningul kolmandas kurvis külglibisemisesse, vormel libises rajabarjääridesse ning kätega roolist kinni hoidnud austraallane sai jõulise kokkupõrke järel kämblaluu murru.

Ricciardot asendas varusõitja, uusmeremaalane Liam Lawson, kes alustas võistlust 19. kohalt ning suutis kaootilise võistluse lõpetada 13. kohal. Meenutame, et kuni eelmise suveni kuulus Red Bulli ja AlphaTauri varusõitja koht Jüri Vipsile.

Vipsi ja Red Bulli koostöö lõppes möödunud aastal, mil eestlane kasutas rassistliku ja homofoobse varjundiga väljendeid. Iroonilisel kombel oli just Lawson see, kellega koos mängis Vips arvutimängu, mis teda kohatult rääkima ajendas.

Ricciardo käis juba pühapäeva hommikul Barcelonas noa all ning teda ravib doktor Xavier Mir, kes opereeris sel aastal ka Aston Martini sõitjat Lance Strolli, kes tegi enne hooaja algust rattaõnnetuses käele viga.

Suure tõenäosusega jätab Ricciardo järgmisel nädalavahetusel vahele Itaalia GP Monzas, mille ta võitis 2021. aastal. «Mulle tundub, et Liam teeb Monzas kaasa, sest ma ei usu, et Daniel on valmis Monzas sõitma,» ütles AlphaTauri tiimipealik Franz Tost Autospordile.

Red Bulli meeskonna boss Christian Horner arvas, et Ricciardo võiks naasta Singapuri GP-ks, mis toimub 15.-17. septembrini. «Iga normaalne inimene taastuks sellisest õnnetusest tõenäoliselt umbes 10-12 nädalat, kuid me teame, et need tüübid pole normaalsed. Niisiis, kõik on kinni taastumisest – kui kaua see aega võtab. Kas see on kolm nädalat, kuu, kas see on kuus nädalat? Keegi tegelikult ei tea,» ütles Horner Sky Sportsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles