Davis Bertans: see oli Läti korvpalli viimase 88 aasta suurim võit!

Toimetas Ville Arike
Copy
Mänguhoos on Davis Bertans (paremal) ja Prantsusmaa tagamees Sylvain Francisco (nr 00).
Mänguhoos on Davis Bertans (paremal) ja Prantsusmaa tagamees Sylvain Francisco (nr 00). Foto: Achmad Ibrahim/AP Photo/Scanpix

Aasias jätkuval korvpalli MMil sündis kolmandal päeval suurüllatus, sest Läti 88:86 võit Prantsusmaa üle viis esiteks meie lõunanaabrid alagrupist edasi ning teiseks heitis ühe suursoosiku üle parda.

Jakartas mängitavas H-alagrupis on enne viimast vooru Kanadal ja Lätil 2 võitu ning Prantsusmaal ja Liibanonil 0. Iga grupi kaks esimest jätkavad 16 parema hulgas, kaks viimast 17.-32. koha konkurentsis. Ehk prantslased on medalimängust väljas.

Ääremängija Davis Bertans nimetas laupäeval saavutatut Läti korvpalliajaloo suurimaks võiduks pärast 1935. aastat. Pole ülearune märkida, et 1935. aastal võitis Läti kõigi aegade esimese EMi...

«Olen õnnelik, et siin oli nii palju pika reisi ette võtnud meie fänne. Võitsime maailma üht paremat koondist ja tundsime, et mängime kui kodus. Olime teisel poolajal tosina punktiga taga. Mõni meeskond andnuks alla, teades vastase tugevust. Meie aga jätkasime võitlust. Me ei tulnud siia niisama mängima. Võidame või kaotame, kuid oleme motiveeritud,» rääkis Bertans.

Läti koondise peatreener Luca Banchi märkis, et niisuguse mängu järel on raske sõnu leida. «See on lihtsalt vau! Mängisime vapustavad 40 minutit, püüdsime oma plaani ellu viia. Tegime suurepärast tööd,» ütles Banchi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles