VIDEO Vormeli küljest kadusid keset võistlust rattad

Postimees Sport
Copy
Frederik Vesti Zandvoorti ringrajal toimunud vormel 2 etapil.
Frederik Vesti Zandvoorti ringrajal toimunud vormel 2 etapil. Foto: Paul Vaicle/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Sel nädalal Hollandis Zandvoortis toimunud vormel 2 sarja etapil sai näha uskumatut vaatepilti, kui pärast boksipeatust kukkusid Frederik Vesti (Prema) vormelilt korraga küljest mõlemad tagarattad ja taanlane sõitis rajalt välja.

Mercedese F1 juuniortiimi kuuluv Vesti on tänavu F2-sarjas üks tiitlipretendente. Pühapäeval Zandvoortis toimunud põhivõistlus läks tal aga vett vedama, seda paljuski kehva boksipeatuse tõttu. Rehvivahetuses käinud Vesti vormelilt pudenesid rajale naastes küljest mõlemad tagarattad.

Tiimi teatel ei olnud õnnetuses süüdi mehaanikud, vaid tegemist oli rehvivahetusel ilmnenud tehnilise probleemiga, sest mutripüstol ei töötanud korralikult.

Absurdne olukord ajas naerma paljusid, kes seda pealt nägid. Lõbus oli nii telekommentaatoritel kui ka Vesti taga sõitnud Roy Nissanil, kes ei saanud sõnu suust ja kelle hüüdeid raadiosides said kuulda ka televaatajad.

Põhisõidu võitis lõpuks Clement Novalak, kuid Vesti õnneks ei teeninud tema lähimad konkurendid võistlusel palju punkte. Sarja liider Theo Purchaire sõitis rajalt välja, Vesti on punktitabelis teine, kolmas mees Ayumu Iwasa oli 13. ja üldarvestuse neljas Jack Doohan jäi samuti rajapervele. F2 hooaja lõpuni on jäänud veel kaks etappi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles