Neljakordne olümpiavõitja purustas 90 aastat vana rekordi

Karl Mihkel Eller
Copy
Simone Biles pühapäeval USA meistrivõistlustel.
Simone Biles pühapäeval USA meistrivõistlustel. Foto: David G. Mcintyre/ZUMA Press Wire/Scanpix

Neljakordne olümpiavõitja Simone Biles tuli kaheksandat korda riistvõimlemises USA meistriks. 26-aastane sporditäht purustas sellega 90 aastat vana rekordi.

Kaks aastat tagasi Tokyo olümpiamängudel pronksi ja hõbeda võitnud Biles tegi ajutiselt tippspordiga lõpparve, et keskenduda vaimsele tervisele. Eelmisel kevadel abiellus ta NFLi mängija Jonathan Owensiga ning juunis teatas ta, et naaseb võistlema.

Mõni nädal tagasi tegi Biles USAs tagasitulekuvõistluse ja oli kohe võidukas. Nädalavahetusel võitis ta USA meistrivõistlustel naiste individuaalse mitmevõistluse. See oli kaheksas kord, kui ta võitis tiitli, mis on uus rekord. Biles jagas rekordit varem Alfred Jochimiga, kes võitis aastatel 1925–1933 seitse tiitlit.

«See läks üsna sujuvalt. Olen oma esitusega üsna rahul,» ütles Biles CNNile. 26-aastasest naisest sai ka vanim meistritiitli võitnud naine.

Kuigi ta on läbi aegade enim medaleid võitnud Ameerika riistvõimleja, olles võitnud olümpiamängudelt ja maailmameistrivõistlustelt kokku 32 medalit, vaatab ta uute võitude suunas. «Mul on isiklikud eesmärgid, mida tahan saavutada ja mille nimel jätkata võitlemist,» lisas Biles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles