Saudi Araabia meelitas rahamägedega endale tõelise jalgpalligeeniuse

Karl Mihkel Eller
Copy
Roberto Mancini (keskel).
Roberto Mancini (keskel). Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP/Scanpix

Roberto Mancini nimetati Saudi Araabia jalgpallikoondise uueks peatreeneriks. 58-aastane itaallane sõlmis lepingu, mis kestab 2027. aastani.

Mancini lahkus vaid kaks nädalat tagasi Itaalia koondise peatreeneri kohalt. Ta tüüris Itaalia 2021. aastal EM-kullale, kuid ei suutnud koondist aidata mullu toimunud MM-finaalturniirile.

Saudi Araabia jalgpalliliit esitleb Mancinit ametlikult esmaspäeval, kuid treener jagas uudist pühapäeval sotsiaalmeedias. «Mul on hea meel teatada, et lähen Saudi Araabia koondise peatreeneriks. Olen rõõmus ja rahul, et mind nii mainekasse rolli valiti,» kirjutas Mancini.

2018. aastal Itaalia koondist juhendama hakanud Mancini oli enne seda klubijalgpalli tipus. 2009–2013 juhendas ta Manchester Cityt, enne seda Milano Interit.

Viimase aasta jooksul on Saudi Araabia meistriliiga klubid värvanud enda ridadesse kümneid tippmängijaid, alustades Cristiano Ronaldost ja Neymarist, kes teenivad aastas sadu miljoneid. Treenerite palgad ei ulatu küll sellistesse kõrgustesse, kuid võrreldes Euroopa ametivendadega hakkab Mancini teenima üüratut palka.

Itaalia ajalehe La Gazzetta dello Sport andmetel teenib Mancini Saudi Araabias 25 miljonit eurot. Itaalia koondises oli tema aastapalk umbes 2–3 miljonit eurot, vahendas Calcio Finanza.

Võrdluseks: enimteeniv jalgpallitreener on praegu ilmselt Diego Simeone. Madridi Atletico peatreeneri aastapalk on üle 30 miljoni euro. Manchester City juhendaja Pep Guardiola teenib aastas 22 miljonit eurot.

Kuid nad on klubitreenerid, kes peavad aastas üle 50 kohtumise. Aasta eest toimunud jalgpalli MM-finaalturniiril oli sportsest.com andmetel suurima palgatšekiga Saksamaa koondise loots Hans-Dieter Flick, kes teenis aastas 6,5 miljonit eurot. Palju ei jäänud alla Inglismaa peatreener Gareth Southgate, kelle palk oli 5,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles