Spetsialisti tähelepanek: Eesti kümnevõistlejad said MMil hakkama veel ühe seninägematu saavutusega (4)

Postimees Sport
Copy
Karel Tilga (vasakul) ja Janek Õiglane Budapesti MMil.
Karel Tilga (vasakul) ja Janek Õiglane Budapesti MMil. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval Budapestis kergejõustiku MMil vägevate tulemustega säranud Eesti kümnevõistlejad Karel Tilga, Janek Õiglane ja Johannes Erm said hakkama veel ühe seninägematu saavutusega. Nimelt oli kolme eestlase punktide kogusumma 25 689, mis tähistab ühe riigi kolme sportlaste saavutatuna MMi ajaloo rekordit.

Selle fakti avaldas endine spordireporter ja Gerd Kanteri mänedžer, nüüdne meediaekspert Raul Rebane. ««Eesti meistrivõistlused Budapestis.» Just nii nimetas staadionidiktor eile (laupäeval – toim) Eesti kümnevõistlejate rolli praegu maailmas.

Tiitlivõistluste veteranina midagi sellist ei olegi meenutada. Järgmise aasta Pariisi olümpiamängud võivad Eesti kümnevõistluse viia täiesti uuele tasemele, sest kõik mehed on arenemisjärgus, et mitte öelda rohkem – väga suure reserviga,» kirjutas Rebane Facebookis.

Tilga 8681, Õiglase 8524 ja Ermi 8484 punkti annavad kokku 25 689 punkti. «See punktisumma on ühe riigi kolme sportlase saavutatutuna MMi ajaloo rekord! 2001. aastal Edmontonis said tšehhid [Tomáš] Dvořák, [Jiri] Ryba ja [Roman] Šebrle kokku 25 408.

Raul Rebane Ameerika Ühendriikide suursaadiku vastuvõtul.
Raul Rebane Ameerika Ühendriikide suursaadiku vastuvõtul. Foto: Taavi Sepp

Ei keegi suurtest (Saksamaa, USA, Kanada, Venemaa) pole Eesti tiimi punktideni 40 aasta jooksul küündinud. Eesti kohad: nelja, kuues ja üheksas siiski rekord ei ole. 2009. aastal Berliinis said kuubalased [Leonel] Suarez, [Yordanis] Garcia ja [Yunior] Diaz vastavalt teise, kaheksanda ja üheksanda koha.

Eestil oli siiski meeskonnana tugev esinemine ka 1995. aastal Göteborgis, kus [Erki] Nool sai neljanda koha 8268 punktiga, [Andrei] Nazarov oli 10. 8088 ja [Indrek] Kaseorg 11. 8042 punktiga. Kõik lõpetasid ja kõik üle 8000 punkti. Hea päev oli, veteranid mäletavad,» meenutas kunagine ETV spordikommentaator.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles