Hyundai krutib WRCs taset kõrgemale

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville Soome MM-rallil.
Thierry Neuville Soome MM-rallil. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Hyundai rallimeeskond otsustas, et kasutab oktoobri lõpus toimuval Kesk-Euroopa MM-rallil oma homologeerimise jokkerit, et muuta Hyundai i20N Rally1-auto veelgi kiiremaks, kirjutas Jaapani ralliportaal Rallyplus.net.

Asfaldiralliks valmistatavate uuenduste väljatöötamist jälgib meeskonna tehniline direktor François-Xavier Demaison, kes määrati sellesse ametisse mais. Kõik WRC-meeskonnad saavad hooaja jooksul kasutada teatud arv jokkereid, et viia auto kallal sisse uuendusi. Näiteks täiustada mootorit, aerodünaamikat jne.

François-Xavier Demaison.
François-Xavier Demaison. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Lõuna-Korea autotootja meeskond loodab veel võidelda meeskondliku MM-tiitli eest. Thierry Neuville’i tõi meeskonnale poodiumikohad kahel kiirel kruusasõidul, juulis Eestis ja augustis Soomes. Meeskonnapealik Cyril Abiteboul ütles pärast Soome rallit, et Hyundai vajab Toyota hoo peatamiseks rohkem täiustusi.

«Soome tulemus oli MM-tiitli võitluse seisukohalt positiivne, kuid midagi on siiski puudu, et saaksime pidevalt Toyotaga võistelda, kui paaril viimasel rallil oleme kõvasti tööd teinud. Peame jätkuvalt näitama hoogu, mida oleme seni näidanud,» sõnas Abiteboul Soomes.

Hyundail on sel hooajal kirjas vaid üks võit ning tootjate meistrivõistluste heitluses on vahe Toyotaga 67 punkti. Järgmisel nädalal toimuval Kreeka Akropolise rallil peetakse hooaja kümnes etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles