VIDEO «Jordaanlane» võttis Dončićilt MMi punktirekordi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Rondae Hollis-Jefferson (keskel) MMil.
Rondae Hollis-Jefferson (keskel) MMil. Foto: He Changshan

Jordaania koondislane Rondae Hollis-Jefferson viskas korvpalli MMil Uus-Meremaa vastu 39 punkti ning püstitas tänavuse turniiri tippmargi. Varasemalt hoidis seda Venezuelat 37 silmaga kostitanud Sloveenia staar Luka Dončić.

Jordaania kaotas lisaajale läinud mängu 87:95 ning Hollis-Jefferson oli platsil sisuliselt terve kohtumise: ta puhkas vaid ühe minuti ja üheksa sekundi jagu. 

Ääremängija tabas 20 kahepunktiviskest 11, neljast kaugviskest ühe ja tervelt 18 vabaviskest 14. Lisaks kanti Hollis-Jeffersoni arvele üheksa lauapalli, neli korvisöötu ja kaks vaheltlõiget, ta patustas kuue pallikaotuse ja nelja isikliku veaga.

Hollis-Jefferson mängis suurt rolli selles, et kohtumine üldse lisaajale jõuaks. Veel 23 sekundit enne normaalaja lõppu oli Jordaania taga 78:83, kui nende staar tegi vaheltlõike ja mõni sekund hiljem tehti talle kaugviskel viga. Ta tabas kõik vabavisked.

Seejärel tehti viga Uus-Meremaa tagamehele Izayah Le'Afa'le, kes tabas vabavisked. Maakera kuklapoolelt pärit meeste 85:81 eduseisul viskas Hollis-Jefferson sisse kolmepunktiviske ning et talle tehti ka viga, pääses ta vabaviskejoonele, kust ta ei eksinud.

Ehkki 39 punkti on kõva sõna, jäi MMi rekordini veel tükk maad. Lõuna-Korea pallur Hur Jae viskas 1990. aasta MMil Egiptuse vastu 54 silma. 21. sajandi tippmark on legendaarse Dirk Nowitzki käes, kes kogus 2006. aastal Angola vastu 47 punkti.

Olgu öeldud, et 28-aastane Hollis-Jefferson on ameeriklane, kes sai Jordaania passi mõni nädal enne MMi. Leegionäride palkamine pole korvpallimaailmas midagi haruldast. 

Hollis-Jefferson võiks olla tuttav nimi ka maailma tugevaima liiga NBA jälgijatele, kus ta mängis 319 kohtumist ning viskas oma parimal hooajal keskmiselt 13,9 punkti. Pärast unisuste liigast lahkumist on ta leiba teeninud Türgis, Lõuna-Koreas, Filipiinidel ja Puerto Ricos.

C-alagrupis on nüüd selge see, et Jordaania edasi ei pääse, sest nad on kaotanud mõlemad kohtumised. Edasipääsu nimel heitlevad Uus-Meremaa, Kreeka ja USA, kellest kaks viimast kohtuvad täna kell 15.40 algavas mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles