Läti korvpallikoondis sai MMil valusa tagasilöögi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Dairis Bertāns MMil.
Dairis Bertāns MMil. Foto: Agung Kuncahya B

Eile Prantsusmaa alistamisega korvpalli MMil üllatuspommi lõhanud ja 16 parema hulka pääsenud Läti peab edaspidi läbi ajama kapteni Dairis Bertānsita.

Euroliiga ja NBA kogemusega tagamees viskas esimeses kohtumises Liibanoni vastu 15 minutiga 20 punkti ning kogus Prantsusmaa vastu veidi vähem kui kuue minutiga kaheksa silma, aga sai avapoolaja lõpus vigastada. Täna selgus, et Bertāns peab reielihaserebendi tõttu pidama umbes viie nädala pikkuse mängupausi.

Tegemist pole esimese Läti MM-koondist tabanud tagasilöögiga, sest enne turniiri selgus, et jalavigastuse tõttu ei saa kaasa teha Kristaps Porziņģis. Nende suurim staar, kes tegi eelmisel hooajal NBAs karjääri parima hooaja, visates keskmiselt 23,2 punkti. Küll on Porziņģis MMil kohal, et kaaslasi toetada.

Esimest korda MMil mängiv Läti pole suurturniiril kaotusekibedust tundnud, sest lisaks Prantsusmaale on alistatud Liibanon. Homme mängivad meie lõunanaabrid Kanadaga, kel on samuti kaks võitu. Mõlemad on kindlustanud pääsme vahegruppi ehk 16 parema hulka, kus mängitakse kindlasti Saksamaa ja ilmselt ka Austraaliaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles